ΚΕΜΙΠΟ Ν. Ιωνίας: Την Κυριακή 13/9 το μνημόσυνο για τα «Θύματα της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών από το Τουρκικό Κράτος»
Κοινωνία

ΚΕΜΙΠΟ Ν. Ιωνίας: Την Κυριακή 13/9 το μνημόσυνο για τα «Θύματα της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών από το Τουρκικό Κράτος»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) Νέας Ιωνίας στη συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου 2020, αποφάσισε ομόφωνα, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού:

  1. Να τελέσει το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Γαβριήλ και μνημόσυνο για τα «Θύματα της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών από το Τουρκικό Κράτος». Στη συνεχεία θα γίνει κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Πατάρων Μελετίου, που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του ναού.
  2. Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφάνων, θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, η παρουσίαση του Βιβλίου των Πρακτικών του 9ου Συμποσίου του ΚΕΜΙΠΟ, που πραγματοποιήθηκε από 22 – 24 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Η επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό».

Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, το Κέντρο ενημερώνει ότι θα ληφθούν υπόψη όλες οι οδηγίες και τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας και υπάρχει μέγιστο όριο συμμετεχόντων τα 50 άτομα. Ως εκ τούτου θα επιτραπεί η είσοδος σε εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων (τρία άτομα για κάθε παράταξη) και συλλόγων/φορέων (δύο άτομα για κάθε σύλλογο), ενώ θα γίνει προσπάθεια η ολιγόλεπτη παρουσίαση να μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Για τους φίλους του ΚΕΜΙΠΟ που θα θελήσουν να αποκτήσουν το εν λόγω βιβλίο, θα ισχύσουν τα εξής:

Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το βιβλίο θα διατίθεται από τα γραφεία του ΚΕΜΙΠΟ για όσους βρίσκονται στην περιοχή Αττικής, ενώ όσοι είναι εκτός Αττικής θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά, όπως ταχυδρομικά θα αποσταλεί και σε όλες τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας και τους Μικρασιατικούς Συλλόγους, τις επόμενες μέρες, μαζί με το περιοδικό του ΚΕΜΙΠΟ.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, στον τηλ. αριθμό του ΚΕΜΙΠΟ: 210 2795012.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet