Με ενθουσιασμό η ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στη Νέα Ιωνία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με ενθουσιασμό η ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στη Νέα Ιωνία

Με ενθαρρυντική συμμετοχή και διάχυτο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα, μία δράση συνεργασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας με τον οργανισμό Kidical Mass Greece, στο πλαίσιο του θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022» και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου έδωσαν το «παρών» σε μια ποδηλατοδιαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από την πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νέα Ιωνία, διέσχισε την Ελευθερούπολη, την Καλογρέζα, την Αλσούπολη και κατέληξε στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Επίσης, η εκδήλωση στο τέλος περιελάμβανε γνωριμία με την αγωνιστική ποδηλασία και ακαδημιών ποδηλατικών συλλόγων, αναγνωρισμένων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσα στον χώρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, οι συμμετέχοντες σε αυτή τη συμβολική δράση είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και να χτίσουν μια υπεύθυνη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, με βιωματικές εμπειρίες.

Στην αφετηρία της ποδηλατοβόλτας παραβρέθηκε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακαλόγλου, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου και η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ Ελένη Γρίβα, οι οποίες συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες και μετέδωσαν το μήνυμα της προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet