Νέα Ιωνία: Σπείρα ανηλίκων χτύπαγε ακόμη και με σιδηρογροθιές άλλους ανήλικους για να τους ληστέψουν
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Ιωνία: Σπείρα ανηλίκων χτύπαγε ακόμη και με σιδηρογροθιές άλλους ανήλικους για να τους ληστέψουν

Σπείρα ανηλίκων χτύπαγε ακόμη και σιδηρογροθιές άλλους ανήλικους για να τους ληστέψουν στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Οι δράστες εμπλέκονται σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις. Η εγκληματική ομάδα ανηλίκων, που λήστευε με ιδιαίτερη σκληρότητα ανήλικους, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2020, σε Αιγάλεω και Νίκαια, πιάστηκαν τρία άτομα, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 17χρονος, ως συνεργός τους, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται άλλα δύο άτομα, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας.

Κατά την προσφιλή τους τακτική, εντόπιζαν τα θύματά τους, ως επί το πλείστον ανήλικα αγόρια, κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, που επέστρεφαν στα σπίτια τους από εξωσχολικές δραστηριότητες. Τότε, είτε με λεκτική απειλή, είτε με τη χρήση βίας, τους ακινητοποιούσαν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες κι ακολούθως τους λήστευαν.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητάς τους είναι το γεγονός ότι σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο 14χρονο, με συνέπεια τη νοσηλεία του και την υποβολή σε χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του προκάλεσαν.

Οι δράστες δεν περιορίζονταν στην αφαίρεση κινητών τηλεφώνων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών, αλλά αφαιρούσαν και είδη ένδυσης από τα θύματά τους.

Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στον ανακριτή Ανηλίκων.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet