Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της Νέας Ιωνίας: Καταδικάζουμε τα επεισόδια ξυλοδαρμού στο 5ο ΓΕ.Λ.
Φωτογραφία: www.ft.lk
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της Νέας Ιωνίας: Καταδικάζουμε τα επεισόδια ξυλοδαρμού στο 5ο ΓΕ.Λ.

Λύπη και ανησυχία προκαλούν τα επεισόδια ξυλοδαρμού στο 5ο ΓΕ.Λ. της πόλης επισημαίνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία, οι οποίες καταδικάζουν το γεγονός.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ν. Ιωνία σημειώνουν:

«Αλήθεια, πώς και από ποιον διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά; 

Η διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων αντανακλά τις αξίες της κοινωνίας. Και η σημερινή κοινωνία δυστυχώς δίνει σάπια πρότυπα, αποθεώνει τον ατομισμό και το αλάθητο της προσωπικής άποψης και εγωισμού, πέρα και μακριά από τις αξίες της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της ομαδικότητας, της επιστημονικά τεκμηριωμένης γνώσης για τον κόσμο και την κοινωνία. 

Είναι κοινός τόπος ότι ευθύνη έχει και ο εγκλεισμός της πανδημίας αλλά και η ανεξέλεγκτη χρήση και αντιγραφή συμπεριφορών από το διαδίκτυο. Τα προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών, που τις τσακίζει η ακρίβεια, το κρύο και η αναδουλειά.

Σήμερα είναι πιο βαρύ το έργο των εκπαιδευτικών στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών /μαθητριών.

Από την άλλη επειδή κανένα παιδί δεν γεννιέται με κακίες και επιθετικότητα και επειδή δεν είναι μόνο ευθύνη της οικογένειας, η κοινωνία πως φροντίζει για αυτό το μείζον θέμα; 

Πού οι νέοι θα διοχετεύσουν την δημιουργικότητα τους, την ορμή τους, τα όνειρα τους; Μήπως υπάρχουν υποδομές για πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες; 

Και εδώ τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι κατά καιρούς δημοτικές αρχές έχουν μεγάλες ευθύνες. 

Το περιστατικό κραυγάζει ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν νέες πολιτιστικές και αθλητικές δομές για τα παιδιά, που να είναι στελεχωμένες με το κατάλληλο προσωπικό και να έχουν όλα πρόσβαση χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη οι οικογένειες τους. 

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet