«Πολιτική καταστολή της κυβέρνησης» καταγγέλλει η Ενότητα για τη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

«Πολιτική καταστολή της κυβέρνησης» καταγγέλλει η Ενότητα για τη Νέα Ιωνία

«Η δημοτική μας παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία καταγγέλλει και καταδικάζει την πολιτική καταστολής της κυβέρνησης που κορυφώθηκε από τα μέσα του Νοεμβρίου και δίνει καθημερινά δείγματα γραφής», όπως ενημερώνουν τα μέλη του.

Ειδικότερα, η Ενότητα για τη Νέα Ιωνία αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Το δόγμα νόμος και τάξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση επιβάλλεται σε κάθε φωνή που προσπαθεί να αρθρώσει λόγο στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τα κέντρα εξουσίας δεν δίστασαν να παραπέμψουν στην εισαγγελία τους τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης, πόσο μάλλον να συλλάβουν πολίτες στην πόλη μας, που πραγματοποιούσαν ενημέρωση για την πανεργατική απεργία στις 26 Νοεμβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος επιβολής του νόμου της σιωπής, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 50 αστυνομικοί περικύκλωσαν τρεις, εκλεγμένους, συνδικαλιστές οι οποίοι τόλμησαν και ανάρτησαν πανό στο οποίο έγραφαν «πεινάμε» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.  

Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, προσπάθησαν να αναδείξουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες εργαζόμενοι και να ζητήσουν τη στήριξή τους από την κυβέρνηση. Αντί αυτού βίωσαν φίμωση και καταστολή  που φανερώνει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποτυχία να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την οικονομία της χώρας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η αυτονόητη και επιβεβλημένη  υπεράσπιση της δημόσιας υγείας χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα για την κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet