Προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης μαθητών στον Δήμο Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης μαθητών στον Δήμο Νέας Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιήσει και φέτος προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης μαθητών για τους εργαζόμενους γονείς.

Τα εν λόγω προγράμματα χωρίζονται σε τρεις περιόδους διάρκειας δύο εβδομάδων, ως εξής:

  • 1η περίοδος – 29 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου.
  • 2η περίοδος – 13 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου.
  • 3η περίοδος – 27 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί φέτος, και για την τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών, σε κάθε εστία θα λειτουργούν τέσσερα τμήματα των δεκαπέντε μαθητών, με ανώτατο όριο ανά εστία τα εξήντα άτομα.

Τα σχολεία που θα αποτελέσουν τις δομές των προγραμμάτων:

  • 1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Κρήτης 77) – Κέντρο.
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο (Πλατεία Τυάνων 1) – Σαφράμπολη.
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο (Μουταλάσκη 64) – Καλογρέζα.
  • 11ο – 15ο Δημοτικά Σχολεία (Πλατεία Τσαλδάρη – Νεάπολη).
  • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Αγίας Αναστασία 4) – Περισσός.

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, με προτεραιότητα στα παιδιά που εργάζονται και οι δύο γονείς τους. Η κλήρωση θα γίνει πριν την έναρξη των προγραμμάτων καλοκαιρινής απασχόλησης και θα αφορά στη συμμετοχή και για τις τρεις περιόδους.

Όπως κάθε χρόνο, αναλόγως της συμμετοχής των παιδιών, την τρίτη περίοδο ενδέχεται να μη λειτουργήσει κάποια ή κάποιες από τις εστίες.

Το ωράριο απασχόλησης των παιδιών θα είναι από τις 7:30 έως 14:00.

Τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται και λόγω ωραρίου, που επιβεβαιώνεται στη βεβαίωση εργασίας, θα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στο σχολείο, αυστηρά το αργότερο, μέχρι τις 16:00.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν δημιουργική απασχόληση στις εστίες με παιχνίδια, γυμναστική, κατασκευές και χορό.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνει η κοινωνία, τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα προγράμματα, έχοντας τα δικά τους υλικά τα οποία και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εκείνα.

Για την πρώτη ημέρα, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν τα εικαστικά, καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους ένα μολύβι, μια γόμα, μια ξύστρα, ένα τετράδιο και ξυλομπογιές.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται από τους υπεύθυνους του προγράμματος σε κάθε σχολείο κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας. 

Όπως σημειώνει η διοίκηση, τη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξουν θαλάσσια μπάνια.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί, για κάθε μία από τις τρεις περιόδους ορίζεται στα 30 ευρώ.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προηγούνται τα παιδιά που είναι δημότες και κάτοικοι Νέας Ιωνίας και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου.

Παιδιά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου, αλλά δεν είναι δημότες ή κάτοικοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά θα μπουν στη διαδικασία της κλήρωσης, αν οι θέσεις δεν καλυφθούν από τους προαναφερόμενους.  

Όροι συμμετοχής

Τα προγράμματα ηλικιακά καλύπτουν παιδιά που 26 Ιουνίου θα αποφοιτήσουν από το Νηπιαγωγείο έως κι εκείνα που τον Σεπτέμβριο θα εγγραφούν στην Α’ Γυμνασίου.

Η υποβολή των αιτήσεων (υπάρχει πρότυπο αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου) και των λοιπών δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί αυστηρά και μόνο ηλεκτρονικά στο email: [email protected], ενώ καμία συμμετοχή δεν μπορεί να υποβληθεί με άλλον τρόπο.

Φέτος, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να σημειώσουν στην αίτηση συμμετοχής, εκτός από το σχολείο που αποτελεί την πρώτη προτίμησής τους κι ένα δεύτερο (εάν το επιθυμούν) ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής του παιδιού τους στο πρόγραμμα.

Κατεβάστε την αίτηση εδώ.

Η αίτηση απαραίτητα θα συνοδεύεται από τα κάτωθι έγγραφα, σκαναρισμένα:

  1. Πρόσφατη ιατρική βεβαίωση (από Σεπτέμβριο 2019 κι έπειτα), που θα πιστοποιεί ότι το παιδί είναι υγιές και μπορεί να συμμετέχει σε γυμναστικές δραστηριότητες.  
  2. Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ – φορολογική δήλωση). 
  3. Βεβαίωση εργασίας του τελευταίου μήνα και των δύο γονέων.

Καμία αίτηση δε θα γίνεται δεκτή εάν δεν συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το χρονικό διάστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και των συνοδευτικών δικαιολογητικών ορίζεται από Δευτέρα 15/6/2020 έως και Δευτέρα 22/6/2020.

Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν, άμεσα, με επιστολή που θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά στην οποία θα αναφέρεται το ΙΒΑΝ του Δήμου, προκειμένου να κατατεθούν τα χρήματα έως και τις 28/6/2020 για όλες τις περιόδους στις οποίες κληρώθηκε το παιδί.

Όσοι δεν ενημερωθούν ηλεκτρονικά είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά τους δεν έχουν κληρωθεί και άρα δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τα παιδιά θα χρειασθεί να έχουν μαζί τους καθημερινά καπέλο, ένα μπουκαλάκι νερό με το όνομά τους, μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα (που να μην υπάρχει πρόβλημα αν λερωθεί), υγρά μαντηλάκια, αντισηπτικά μαντηλάκια, ενώ σημειώνεται ότι σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αλκοολούχος λοσιόν.

Αναφορικά με το φαγητό, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους δεκατιανό (π.χ. φρούτο, μπάρα δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν) και μεσημεριανό.

Φέτος όμως δεν υφίσταται η δυνατότητα το φαγητό να ζεσταίνεται και για το λόγο αυτόν καλό θα ήταν οι γονείς να μεριμνήσουν ώστε να ετοιμάζουν κάτι το οποίο να μπορεί να καταναλωθεί και κρύο, τύπου σάντουιτς (όχι μαγειρευτό).

«Ο Δήμος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα τηρήσει όλους τους κανόνες υγιεινής προκειμένου τα παιδιά σας να είναι ασφαλή», σημειώνει η διοίκηση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Παιδείας του Δήμου Νέας Ιωνίας στους τηλ. αριθμούς 213 2000462 και 213 2000433.  

Δ. Θωμαΐδου: Το παιδί και η οικογένεια ψηλά στις προτεραιότητές μας

Σχολιάζοντας την έναρξη του προγράμματος, η δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, σημειώνει:

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου μας, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα ελκυστικό Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά που θα μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη μας.

Το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου μας, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών, σχεδίασε καλοκαιρινές δραστηριότητες ανάλογες με τις ηλικίες, όπως ομαδικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια, κατασκευές, γυμναστική και χορό.

Το παιδί και η οικογένεια βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και φέτος το καλοκαίρι είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους μικρούς φίλους στις καλοκαιρινές δραστηριότητες του Δήμου μας, που σκοπό έχουν να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών, αλλά παράλληλα και να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα τις ανάγκες της οικογένειας.

Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι ξεκινά για τα παιδιά της πόλης μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet