Συμμετοχή Δήμου Νέας Ιωνίας στο πρόγραμμα για τα ΚΔΒΜ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συμμετοχή Δήμου Νέας Ιωνίας στο πρόγραμμα για τα ΚΔΒΜ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας υπέβαλε σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων για τους δημότες, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), φορέας που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, στηρίζοντας το πρόγραμμα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση».

Τα θεματικά πεδία εκπαίδευσης αφορούν τους εξής τομείς:

  • Οικονομία/Επιχειρηματικότητα
  • Ποιότητα Ζωής/Περιβάλλον
  • Νέες τεχνολογίες
  • Γλώσσα/Επικοινωνία
  • Πολιτισμός και τέχνη
  • Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων.

Τα προγράμματα αυτά έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία για τους δημότες, διότι τους δίνουν τη δυνατότητα να μάθουν ή/και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, συμμετέχοντας στα τμήματα που θα διαμορφωθούν προσεχώς. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας επιθυμεί να καλυφθεί το σύνολο των ενδιαφερόμενων και να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τους δημότες. Με τον τρόπο αυτό δίνεται, επίσης, μια μεγάλη ευκαιρία και σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς, απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, μη έχοντας ίσες ευκαιρίες και θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη επιβάρυνση.

Για την εκκίνηση των προγραμμάτων αυτών ο Δήμος Νέας Ιωνίας αναμένεται να ενημερώσει τους δημότες με σχετικά δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, ώστε εγκαίρως να αιτηθούν, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet