Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «Άπειρος Γαία»: Στις 12/2 ο ετήσιος χορός
Κοινωνία

Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «Άπειρος Γαία»: Στις 12/2 ο ετήσιος χορός

O Σύλλογος Ηπειρωτών N. Ιωνίας «Άπειρος Γαία», από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, είναι κοντά στην Ήπειρο, τον πολιτισμό και τη Νέα Ιωνία. Όπως αναφέρει, αναδεικνύει τις τοπικές παραδόσεις της Ηπείρου, τις πολιτιστικές αξίες που έχουν επιβιώσει στη διάρκεια του χρόνου και τη Νέα Ιωνία, που είναι ο τόπος που ζουν και εργάζονται πολλοί Ηπειρώτες /-τισσες.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό για την ενίσχυση των σκοπών και των στόχων του, όπως αυτά καθορίζονται από το καταστατικό, οργανώνει τον ετήσιο χορό του, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 12 π.μ., στο κοσμικό κέντρο «Αρχοντικόν», Λεωφ. Πάρνηθος 399, Αχαρνές. Με πλούσιο μενού και τιμή εισόδου 20 ευρώ για ενήλικες & 10 ευρώ για παιδιά. Το γλέντι θα έχει τον Ναπολέοντα Δάμο στο κλαρίνο και το Νίκο Καλαμίδα στο τραγούδι.

Στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2023, τέλεσε αρτοκλασία για τον προστάτη του Συλλόγου, τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων. Επίσης μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τίμησαν με την παρουσία τους την κοπή της πίτας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα Νέας Ιωνίας, στις 23 Ιανουαρίου 2023.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας σημειώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε να συμμετέχει ο σύλλογος στο κάλεσμα της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και των Ομοσπονδιών: Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ροδοβιζινών Άρτας, Τζουμέρκων, την 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 5μ.μ. για την κατάθεση υπομνήματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα, με αιτήματα & μέτρα που θα σταματήσουν την ερήμωση των χωριών της Ηπείρου.

Τέλος, ο σύλλογος αναφέρει ότι με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει ενημέρωση της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς και των συλλογικοτήτων Ηπειρωτών που κινούνται στο νομό Αττικής, για τις δράσεις και τους προβληματισμούς που αφορούν την Ήπειρο και τη Νέα Ιωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet