Τη συμμετοχή του Δήμου Ν. Ιωνίας στο πρόγραμμα ΚΔΒΜ ανακοίνωσε η δήμαρχος
Κοινωνία

Τη συμμετοχή του Δήμου Ν. Ιωνίας στο πρόγραμμα ΚΔΒΜ ανακοίνωσε η δήμαρχος

Την υποβολή συμμετοχής στα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ανακοίνωσε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, με στόχο την επιμόρφωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των δημοτών της Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Δ. Θωμαΐδου για την εξέλιξη αυτή τόνισε τα εξής: «Παρά τις ασφυκτικές ημερομηνίες υποβολής του προγράμματος, καταφέραμε με σύγκληση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου να λάβουμε απόφαση προκειμένου οι δημότες μας να επιμορφωθούν σε μια σειρά θεματικών ενοτήτων, έχοντας τη δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών, βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ), πολιτιστικών προγραμμάτων και θεμάτων που αφορούν στην Ποιότητα Ζωής και το Περιβάλλον.

»Τα προγράμματα αυτά έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία, αφού δίνεται η ευκαιρία και σε ανθρώπους που για διάφορους κοινωνικούς, οικονομικούς λόγους αδυνατούν και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό να έχουν ίσες ευκαιρίες στη Ζωή και τη Γνώση.

»Οι αντιπαραθέσεις που υπήρξαν από άλλες δημοτικές παρατάξεις ως προς το “επείγον του θέματος” για την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να αποφεύγονται όταν πρόκειται για ζητήματα μείζονος σημασίας για την πόλη και τους δημότες. Προφανώς η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων δεν πρέπει να προσκρούει σε κωλυσιεργίες και στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Το “αυτονόητο” δεν αποτελεί πολιτικό διακύβευμα για καμία παράταξη. Ας είμαστε ρεαλιστές και μεγαλόψυχοι όταν πρόκειται για τη ζωή των δημοτών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet