Ψήφισμα συμπαράστασης προς διωκόμενους φοιτητές από το Δ.Σ. Νέας Ιωνίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ψήφισμα συμπαράστασης προς διωκόμενους φοιτητές από το Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Η παράταξη Νέα Ιωνία Εκτός Σχεδίου κατέθεσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας της 18ης Νοεμβρίου 2019 πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους δύο διωκόμενους φοιτητές.

Το ψήφισμα, το οποίο υπερψηφίστηκε είναι το ακόλουθο:

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα 11/11/2019 και οδηγούνται σε δίκη γιατί συμμετείχαν στην φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στο lock out που αποφάσισε η σύγκλητος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Μετά την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την βίαιη επίθεση εναντίον των φοιτητρών/τριών, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στην σύλληψη ενός φοιτητή της ιατρικής, ο οποίος μάλιστα αφού ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Και βέβαια, θυμίζει εικόνες από άλλες εποχές, η απαγωγή ενός φοιτητή του πολυτεχνείου, από την ασφάλεια. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί έστησαν καρτέρι κάτω από το σπίτι του και, όταν αυτός επέστρεψε, τον συνέλαβαν και του φόρτωσαν βαρύτατες ανυπόστατες κατηγορίες. Του απαγόρευσαν μάλιστα επί 13 ώρες την επικοινωνία με δικηγόρο, ενώ προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι υπόλογη για την πρωτόγνωρη βία και τον αυταρχισμό σε βάρος των φοιτητών. Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι πέντε ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η καταστολή και οι διώξεις αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση. Αλλαγές που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και την εντατικοποίηση, πετούν έξω από τις σχολές φοιτητές και βάζουν μέσα όλο και πιο βαθιά τις επιχειρήσεις τα πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα το μέλλον που επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους και στην νεολαία είναι η πάμφθηνη εργασία, η μισή δουλειά και μισή ζωή, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Η μαχητική κινητοποίηση της νεολαίας και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική και αντιλαϊκή κλιμάκωση της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ., στον δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν μας τρομοκρατεί. Φανερώνει την αδυναμία και τον φόβο τους για την άνοδο των αγώνων της νεολαίας και του λαού. Το «δόγμα του νόμου και της τάξης» δεν θα επιβληθεί.

  • Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης των δύο φοιτητών που δικάζονται στις 22/11 και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.
  • Όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet