Δήμος Ν. Ιωνίας: Η δημοτική αρχή δεν θα γίνει «όμηρος» σε «τυφλές» αντιδράσεις
Πολιτική

Δήμος Ν. Ιωνίας: Η δημοτική αρχή δεν θα γίνει «όμηρος» σε «τυφλές» αντιδράσεις

«Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καυστικές στάσεις και συμπεριφορές των εκπροσώπων της ελάσσονος αντιπολίτευσης σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και γενικότερα την κατάσταση των σχολικών μονάδων του Δήμου», αναφέρει ο τελευταίος σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, ορισμένοι θεωρούν χρόνιες ελλείψεις και παθογένειες δεκαετιών θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν «με ένα μαγικό ραβδί» σε δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής Αρχής.

Η νέα Δημοτική Αρχή, όπως τονίζεται, από την 1η Σεπτεμβρίου «ήρθε αντιμέτωπη με σωρεία προβλημάτων και επέδειξε τάχιστα αντανακλαστικά δίνοντας λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα», όπως η τακτοποίηση των παιδιών της προσχολικής αγωγής, ο σχεδιασμός για την αντικατάσταση των οχημάτων της δημοτικής συγκοινωνίας, η επισκευή του εμβληματικού χώρου του Παναιτωλίου, η δρομολόγηση για την ανακατασκευή και πιστοποίηση -με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία- του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου, οι παρεμβάσεις αστικής αναβάθμισης στην πλατεία Σημηριώτη, στην πλατεία της Μάνας και άλλα πολλά.

«Αναρωτιόμαστε τι παραπάνω θα περίμενε κανείς μέσα σε δύο μήνες από την ανάληψη  των καθηκόντων μας; Πόσο άραγε καλόπιστη και εποικοδομητική είναι τέτοιου τύπου αντιπολίτευση; Ποιον εξυπηρετεί;» αναρωτιέται η δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας και προσθέτει:

«Ειδικά και σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, η δημοτική αρχή τα έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα, καλώντας μάλιστα την υπουργό Παιδείας στην πόλη μας, της οποίας εξέθεσε τα προβλήματα και εξασφάλισε και λύσεις σε πολλά ζητήματα. Προφανώς αυτή η κινητικότητα κάποιους ενοχλεί!».

Και η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής καταλήγει:

«Δεν φοβόμαστε την κρίση του ιωνιώτικου λαού. Είμαστε όλοι δημόσια πρόσωπα και ο κυρίαρχος λαός μας κρίνει καθημερινά. Μην βιάζεστε όμως και μην δημιουργείτε εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Στόχος μας είναι η ανακαίνιση όλων των σχολικών μονάδων και η αναβάθμισή τους. Καλό θα ήταν όμως να δείχνατε την ίδια ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια.

»Η δημοτική αρχή όμως δεν είναι όμηρος κανενός, γιατί η πόλη δεν μπορεί είναι όμηρος κανενός! Το έργο κάθε δημοτικής αρχής αποτελεί παρακαταθήκη για κάθε τόπο!

»Ας κατανοήσετε  επιτέλους ότι τα σχολεία δεν αποτελούν αντιπολιτευτικό στίβο, ούτε προσφέρονται για προσωπικές φιλοδοξίες αιρετών και μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση σε φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ, ελεγχόμενου κύρους και αντικειμενικότητας.

»Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, η δήμαρχος, η αντιδήμαρχος Παιδείας, οι Σχολικές Επιτροπές και οι εργαζόμενοι του Δήμου εργάζονται ακατάπαυστα ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές, να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες, προκειμένου οι Ιωνιώτες και Ιωνιώτισσες να ζήσουν σε ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet