Δ. Θωμαΐδου: Ανοίκειες και σεξιστικές επιθέσεις εναντίον μου στο Δ.Σ. μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα
Πολιτική

Δ. Θωμαΐδου: Ανοίκειες και σεξιστικές επιθέσεις εναντίον μου στο Δ.Σ. μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα

Σε μία ασυνήθιστη εξομολόγηση προέβη η δήμαρχος Νέας Ιωνίας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Μέσα από την προσωπική σελίδα της στο F/B η κ. Δέσποινα Θωμαΐδου αναφέρεται σε «σεξιστική συμπεριφορά» συναδέλφων της, δημοτικών συμβούλων, εναντίον της, «μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα», όπως αναφέρει.

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών. Συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, μεταξύ αυτών κι εγώ, θα επισημάνει ορισμένα θέματα τα οποία υπερβαίνουν κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας και στοιχειώδους ευπρέπειας σε ό,τι αφορά τόσο τη λειτουργία του οργάνου αυτού. Όλα αυτά συνθλίβονται από την αρχή σχεδόν της παρούσας δημοτικής περιόδου όταν ανοίκειοι και σεξιστικοί χαρακτηρισμοί εκτοξεύονται προς τον θεσμό της δημάρχου, μόνο και μόνο επειδή είναι Γυναίκα» επισημαίνει χαρακτηριστικά η δήμαρχος και προσθέτει:

«Θα μπορούσε κάποιος να οργιστεί, να θυμώσει αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό, όχι γιατί με διακατέχουν τέτοια αισθήματα, αλλά γιατί έχω ισχυρή την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή αξίζει τα καλύτερα. Δεν είμαι και δεν είμαστε εδώ για να συναινέσουμε στην αδράνεια, στην έλλειψη οράματος. Είμαστε εδώ για να δώσουμε δύναμη και προοπτική στον τόπο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet