«Οι ήρωες του Μπλόκου της Καλογρέζας έκαναν το χρέος τους, συνεχίζουμε στον δρόμο τους»
Κοινωνία

«Οι ήρωες του Μπλόκου της Καλογρέζας έκαναν το χρέος τους, συνεχίζουμε στον δρόμο τους»

Γέμισε κόσμο για μια ακόμη χρονιά το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης «για τους 22 εκτελεσθέντες κομμουνιστές, αντιστασιακούς ήρωες από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ Βορειοδυτικής Αθήνας.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Ν. Φιλαδέλφειας και Μεταμόρφωσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση λουλουδιών στον χώρο των πρώην ανθρακωρυχείων στην Αλσούπολη και στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία από την πλατεία Αναπήρων προς τον χώρο του μνημείου εκτελεσθέντων στην Καλογρέζα. Στον χώρο του μνημείου αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Αστέριος Φωτιάδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων του Μπλόκου. Στη συνέχεια, μίλησε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του ΚΚΕ, στεφάνι κατέθεσε, εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης, ο Νίκος Σταματόπουλος, γραμματέας της Τ.Ε. Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, η Κατερίνα Γκούλιου, εκ μέρους του Τ.Σ. Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΝΕ, ο Γιώργος Χαμαλίδης, γραμματέας της ΚΟΒ Καλογρέζας του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Χαμαλίδης, εκ μέρους των συγγενών και απογόνων των αγωνιστών του Μπλόκου, ο Αστέριος Φωτιάδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο Σάββας Παρλιάρος, επίτιμος πρόεδρος του Παραρτήματος Μεταμόρφωσης της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και μαχητής του ΔΣΕ και ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και Πέριξ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών και ενός λεπτού σιγή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet