Οι λοιπές παρατάξεις «μπλόκαραν» τη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα 30/3
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Οι λοιπές παρατάξεις «μπλόκαραν» τη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα 30/3

Η δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας ενημερώνει τους ότι κατέστη αδύνατη η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ής Μαρτίου 2020, λόγω αρνήσεως των τεσσάρων παρατάξεων της μειοψηφίας, πλην της παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη, 21ος Αιώνας» να συμμετάσχουν σε αυτό.

Το βασικό θέμα συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η οικονομική στήριξη των πληττομένων επιχειρήσεων του Δήμου και της δεινής οικονομικής θέσης που έχει περιέλθει το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της δημάρχου, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί να υπάρξει ενεργή στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων του Δήμου με την:

  • Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων).
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%).
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%).

«Χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ανώτατου συλλογικού οργάνου του Δήμου, δεν μπορούν οι συμπολίτες μας, που πλήττονται οικονομικά, να βοηθηθούν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Προσθέτει δε ότι «έχει σημασία να πληροφορηθούν οι δημότες και το γιατί», σημειώνοντας:

«Με την υπ’ αρ. 55/2020 πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για λόγους προστασίας από τον ιό, ο νόμος και ορθά προέβλεψε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκ περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.

»Στις 24/3/2020 κοινοποιήθηκε στον Δήμο μας έγγραφο της ΚΕΔΕ με το οποίο ο Δήμος εκδήλωσε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του για την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων του Δημοτικού Συμβουλίου και είμαστε στην τελική φάση εγκατάστασης.

»Μέχρι τότε προκρίναμε να μην συνεδριάσει το Συμβούλιο διά ζώσης των δημοτικών συμβούλων, για προστασία των τελευταίων και αποφασίσαμε να γίνει αυτό διά περιφοράς. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να υποβάλουν προτάσεις, θέματα, ερωτήσεις για να τεθούν και να απαντηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

»Παρ’ όλα αυτά, οι παρατάξεις, που με δημόσιες αναρτήσεις τους κόπτονται για την προστασία των πληττομένων επιχειρηματιών στον Δήμο μας, αρνήθηκαν να πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο.

»Εμείς δεν αναμένουμε καμιά απάντηση, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον τόπο τις ώρες τούτες. Προφανώς κάποιοι, για δικούς τους λόγους, δεν θέλουν να στηρίξουν τις θετικές πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, αγνοώντας(;) το κοινό καλό και τους συμπολίτες μας.

»Η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει τους δημότες και ειδικότερα τους πληττόμενους από τα μέτρα προστασίας κατά του ιού, ότι θα λάβει όλες τις αποφάσεις για την ανακούφισή τους από τις σημερινές έκτακτες καταστάσεις, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

»Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά τον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet