Πρωτοχρονιάτικη πίτα με μίνι απολογισμό για την παράταξη της δημάρχου Ν. Ιωνίας
Πολιτική

Πρωτοχρονιάτικη πίτα με μίνι απολογισμό για την παράταξη της δημάρχου Ν. Ιωνίας

«Με την ενθουσιώδη παρουσία και συμπαράσταση εκατοντάδων συμπολιτών, φίλων και μελών της δημοτικής παράταξης Δύναμη Προοπτικής», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στην κατάμεστη πολυγωνική αίθουσα των 7ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Η όμορφη βραδιά, της οποίας παρουσιάστρια ήταν η γνωστή ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη, ξεκίνησε με τη μεικτή χορωδία του ΟΠΑΝ, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κάτσαρη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του απολογισμού των πρώτων 100 ημερών της νέας δημοτικής αρχής, «με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και αφήνει θετικό αποτύπωμα στην πόλη της Νέας Ιωνίας», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κατά την ομιλία της, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο των 100 πρώτων ημερών της δημοτικής αρχής. Στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες της πολιτικής της, με σημαντικά έργα για την καθημερινότητα της Νέας Ιωνίας, αλλά και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπως είναι η κατασκευή του υπογείου πάρκινγκ και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ο.Τ. 150, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την αγορά νέου στόλου οχημάτων της δημοτικής συγκοινωνίας και την κατασκευή της πεζογέφυρας επί της οδού Αλέκου Παναγούλη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, καθώς και στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών με μόχλευση πόρων από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξης ευλόγησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, πατέρας Επιφάνιος, με τη δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης να κόβουν από ένα κομμάτι και να δίνουν θερμές ευχές για μια εποικοδομητική χρονιά.

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε η βραδιά, με τη δημοτική παράταξη Δύναμη Προοπτικής να αποτίει φόρο τιμής στον αείμνηστο Κώστα Τσοπανάκη, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Το αφιέρωμα στη μνήμη του ράγισε καρδιές στην αίθουσα, παρούσας της συζύγου του Σοφίας Τσοπανάκη, η οποία παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τη δήμαρχο.

Η βραδιά τελείωσε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκε ο μουσικός Πέτρος Μήτσου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Ιωάννης Κατσαγκόλης, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, η αντιδήμαρχος Διοίκησης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Μαίρη Ιγγλέση, ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, Κώστας Κουλούρης, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Νέας Ιωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, η αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Δήμου Νέας Ιωνίας, Ελένη Χατζή, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Νέας Ιωνίας, Ελένη Αλατσίδου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Νέας Ιωνίας, Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωάννης Ιωάννου, η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, Ελένη Γρίβα, η πολιτευτής Βάνα Παπαδοπούλου, η πολιτευτής Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet