Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού: Η δημοτική αρχή να κάνει τα αδύνατα-δυνατά για τη λειτουργία του 1ου ΓΕΛ Χολαργού από Σεπτέμβριο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού: Η δημοτική αρχή να κάνει τα αδύνατα-δυνατά για τη λειτουργία του 1ου ΓΕΛ Χολαργού από Σεπτέμβριο

Η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού, σε συνέχεια της συμμετοχής της σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, στις 8/7/2021, με τον δήμαρχο κ. Αποστολόπουλο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Τεχνικών Έργων, κ. Τράκα, τη διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, κ. Σχιστού, την υποδιευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, κ. Χριστοφιλάκου και τον διευθυντή 1ου Γυμνασίου Χολαργού, κ. Πάντο, με θέμα την φιλοξενία της Α’ Λυκείου 1ου ΓΕΛ Χολαργού στο κτήριο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού την ερχόμενη σχολική χρονιά (2021-2022), λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των εργασιών στον χώρο του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, ενημερώνει ότι παραμένει αμετακίνητη από τη θέση ότι τα δύο σχολεία δεν πρέπει να συστεγαστούν.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της Ένωσης αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

  • Η Ένωση ήταν και είναι αντίθετη με τη συστέγαση των δύο σχολείων για λόγους: ασφάλειας, υγιεινής (ειδικά σε συνθήκες πανδημίας) και σωστής εκπαιδευτικής λειτουργίας.
  • Η θέση μας αυτή έχει τεκμηριωθεί σε συναντήσεις με τη δημοτική αρχή, σε συνεδριάσεις Δ.Σ., στη ΔΕΠ, αλλά και με σχετικές επιστολές (κοινοποίηση και στο ΥΠΑΙΘ). Η Ένωση είχε προτείνει εναλλακτικά, τη χρήση του Πολωνικού σχολείου για έναν χρόνο (πριν λειτουργήσει εκεί το 6ο Δημοτικό), η οποία απορρίφθηκε.
  • Αφού αποφασίστηκε μονομερώς η μεταστέγαση, προτρέψαμε για διασφάλιση (από πλευράς Δημοτικής Αρχής) προϋποθέσεων (μέσω της σύμβασης με τον εργολάβο) άσκησης πίεσης στον εργολάβο για τήρηση του χρονοδιαγράμματος, κάτι που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν έχει συμβεί, αφού παρόλο που οι δυνατότητες κάλυψης των εργασιών είχαν επεκταθεί σε καθημερινή εργασία λόγω των κλειστών σχολείων, οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Συμπερασματικά οφείλουμε να τονίσουμε ότι: 

  • Ο σχεδιασμός των υπευθύνων της δημοτικής αρχής υπήρξε επιεικώς αναποτελεσματικός.
  • Για πολλοστή φορά υπήρξε απαξίωση, από πλευράς δημοτικής αρχής, των προβληματισμών, των απόψεων κι εναλλακτικών, που προτάθηκαν από τους συνομιλητές της (Σύλλογοι, Ένωση, διευθυντές) που οδήγησε στα τωρινά αποτελέσματα.

Είναι πλέον σίγουρο ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Χολαργού να κάνουν μαθήματα μέσα σε ένα εργοτάξιο, ενώ η Α’ Λυκείου θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με όλα τα προβλήματα που η εμπειρία έχει δείξει ότι υπάρχουν.

Δεν υπάρχει εικόνα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού (για τις οποίες αρχικά υπήρχε η συμφωνία ότι θα διαρκούσαν 18 μήνες).

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ένωση Γονέων κατέθεσε εγκαίρως αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «Η λειτουργία του 1ου ΓΕΛ Χολαργού την σχολική χρονιά 2021-2022 και η πορεία των εργασιών στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού».

Στην πρόσκληση που λάβαμε για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/7 συμπεριλήφθηκε ανάλογο θέμα, το οποίο δεν κάλυπτε σε καμία περίπτωση αυτό που ζητήσαμε και για αυτόν τον λόγο αιτηθήκαμε εκ νέου να συμπεριληφθεί το θέμα μας. Το αίτημά μας έμεινε αναπάντητο. Επίσης, δεν λάβαμε καμία ενημέρωση, όπως μας διαβεβαίωσε ότι θα στείλει η δημοτική αρχή κατόπιν της συνάντησής μας στις 8/7, για την εξέλιξη του ζητήματος με τον εργολάβο.

Καταλήγουμε στο ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ (ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΡΗΤΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ) ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet