Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε έμπρακτα τα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε έμπρακτα τα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε την Τρίτη 14/7 τον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ στον Χολαργό, όπου φιλοξενούνται και περιθάλπονται άτομα με νοητική υστέρηση.

Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση (ΚΔΗΦ) και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), όπου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 48 άτομα.

Ο κ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ξεναγήθηκε στις δύο ολοκληρωμένες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των οκτώ και τεσσάρων ατόμων.

Η Περιφέρεια τονίζει ότι ήδη υλοποιείται πρόγραμμα υποστήριξης με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 – Άξονας προτεραιότητας 9, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ για 40 ωφελούμενους, στο πλαίσιο της λειτουργίας του κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας του Συνδέσμου.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Κωνσταντίνος Πολυχρόνης – Τίγκας, ο γ. διευθυντής του Συνδέσμου, Γ. Πετρόχειλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Σύνδεσμος σε ενήλικες και παιδιά με νοητική στέρηση που έχουν ανάγκη από περίθαλψη, στέγαση, σίτιση, ώστε να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Ακολούθως ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους του Συνδέσμου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του Συνδέσμου αλλά και να παρακολουθήσει δημιουργικές ασχολίες των παιδιών.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο περιφερειάρχης επεσήμανε:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ και να ενημερωθούμε για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στα παιδιά με νοητική στέρηση.

»Πρόκειται για μιαν εξαιρετική – πρότυπη δομή η οποία προσφέρει στα παιδιά, όχι μόνον ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον, αλλά και εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό, που καθημερινά καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την υποστήριξή τους, σε όλα τα επίπεδα.

»Υπάρχει μεγάλη ανάγκη διασφάλισης δομών για αυτά τα παιδιά και σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ζήτημα και έχει ως προτεραιότητα να χρηματοδοτεί και να επενδύει σε τέτοιου είδους δομές, πάντοτε αξιολογώντας αυστηρά την τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών, προκειμένου να διασφαλίζεται σε απόλυτο βαθμό η αξιοπρεπής και ασφαλής διαβίωσή τους.

»Στόχος μας είναι η ανακούφιση χιλιάδων οικογενειών που έχουν μέλη τους αυτά τα παιδιά και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά και να ωφεληθούν τα παιδιά με νοητική στέρηση, με δημιουργικό τρόπο.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά από τη σημερινή μας επίσκεψη φεύγουμε πιο αισιόδοξοι, καθώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, έχοντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας και σε απόλυτη ταύτιση με τα απαραίτητα κριτήρια που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία αυτών των δομών.

»Εμείς αυτούς τους ανθρώπους και αυτές τις δομές θα τις στηρίξουμε, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ελπίδας για το αύριο».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την επίσκεψη και την υποστήριξη και του έδωσε ως συμβολικό δώρο μίαν αναμνηστική πλακέτα του Συνδέσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet