Δωρεάν υπηρεσίες στήριξης και ενδυνάμωσης των γυναικών από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δωρεάν υπηρεσίες στήριξης και ενδυνάμωσης των γυναικών από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα Ισότητας των Φύλων και Έμφυλης Βίας και υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, που ελήφθη στη σχετική συνεδρίαση στις 20/11/20 προχωρεί, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στήριξης και ενδυνάμωσης των γυναικών, που αντιμετωπίζουν συναφή προβλήματα, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, λόγω της κοινωνικής απομόνωσης, του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας κ.λπ. έχει σημειωθεί αύξηση των φαινομένων άγχους και ενδοοικογενειακής βίας.

Για την αντιμετώπισή τους ο Δήμος παρέχει:

  • Ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (με την οπτική του φύλου) σε γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας. Συνεργαζόμενη ψυχολόγος: κ. Πανίτσα, τηλ. αριθμός επικοινωνίας: 69 45870737.
  • Εργασιακή συμβουλευτική και ενημέρωση για προνοιακά επιδόματα, φορείς απασχόλησης, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Νομική συμβουλευτική σε θέματα οικογενειακού Δικαίου, γυναικείων δικαιωμάτων, διαφορές συζύγων, θέματα γονικής μέριμνας κ.ά.

Υπεύθυνη: κ. Νανά Παπαδογεωργάκη, τηλ. αριθμός επικοινωνίας: 69 77714424 – Πύλη Διαμεσολάβησης του Δήμου – Παραπομπή των γυναικών σε άλλες υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς προστασίας και υποστήριξης.

Αρμόδιο τμήμα του Δήμου είναι το τμήμα Κοινωνικής Φροντίδας και Πολιτικών Ισότητας, τηλ. αριθμοί επικοινωνίας: 213 2002894-881, καθώς και το Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, τηλ. αριθμοί επικοινωνίας: 213 2002873-874-899.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet