Επίτιμος δημότης Παπάγου – Χολαργού ανακηρύσσεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κοινωνία

Επίτιμος δημότης Παπάγου – Χολαργού ανακηρύσσεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις «Ημέρες Περικλέους», έναν θεσμό προς τιμήν του Περικλή, που αποτελεί σύμβολο του Δήμου, αλλά και μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες, αφού το όνομά του ταυτίστηκε με την εποχή που άνθισε η Δημοκρατία, οι τέχνες, τα γράμματα και οι επιστήμες.

Στο πλαίσιο του θεσμού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις 19:30, κατά την οποία θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, «Επίτιμος Δημότης Παπάγου – Χολαργού» και θα του απονεμηθεί το «Βραβείο Περικλέους», ως ένδειξη σεβασμού στον ανώτατο άρχοντα της χώρας και πρεσβευτή της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 – 19:30 – αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός).

  • Χαιρετισμός δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου
  • Ομιλία από τον ακαδημαϊκό καθηγητή Μανώλη Κορρέ με θέμα «Περίκλεια οικοδομικά προγράμματα».
  • Τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλοπούλου, σε επίτιμο σημότη Παπάγου – Χολαργού και απονομή του «Βραβείου Περικλέους 2018».
  • «Χορεύοντας την ιστορία». Αρχαίος ελληνικός χορός από την ομάδα αρχαίας όρχησης θεάτρου «Δόρα Στράτου», με αρχαία μουσικά όργανα. Συντονίζει, η επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφικής και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Λάζου.

Αφηγητής κειμένων ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης.

Πρόσκληση στις «Ημέρες Περικλέους 2018»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet