Μπαράζ επιθέσεων το βράδυ στην Αττική – Γκαζάκια στη ΔΟΥ Χολαργού
reader.gr
Κοινωνία

Μπαράζ επιθέσεων το βράδυ στην Αττική – Γκαζάκια στη ΔΟΥ Χολαργού

Μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και στον Χολαργό.

Η πρώτη ενέργεια έγινε σχεδόν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν άγνωστοι πέταξαν μπογιές σε κτήριο του υπουργείου Ναυτιλίας επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη.

Σχεδόν μία ώρα αργότερα, περί τη 01:30 τα ξημερώματα, είχαμε ταυτόχρονα «χτυπήματα» σε τρία διαφορετικά σημεία που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή 4 ΑΤΜ που βρίσκονταν είτε σε πρόσοψη τραπεζών, είτε σε πρόσοψη σούπερ μάρκετ.

Πιο αναλυτικά οι άγνωστοι «χτύπησαν» σε ΑΤΜ τράπεζας επί των οδών Παλαμηδίου και Αιτωλικού στον Πειραιά, σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Δράμας και Βλαχάκου στον Πειραιά και σε τράπεζα επί της οδού Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο, όπου προκάλεσαν φθορές σε 2 μηχανήματα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών.

Τέλος, γύρω στις 6 τα ξημερώματα -μία ώρα μετά την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας- άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια στην είσοδο της ΔΟΥ Χολαργού, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας και την προανάκριση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Αν και ακόμη δεν υπάρχει κείμενο ανάληψης ευθύνης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για συνέχεια στα «χτυπήματα» – ένδειξη συμπαράστασης στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι συνολικές επιθέσεις ξεπερνούν, πλέον, τις 400.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet