Νοητική ενδυνάμωση κατ’ οίκον προσφέρει ο ΔΟΚΜΕΠΑ Δήμου Παπάγου – Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νοητική ενδυνάμωση κατ’ οίκον προσφέρει ο ΔΟΚΜΕΠΑ Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Ο ΔΟΚΜΕΠΑ ( Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής) του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς της Ερευνητικής Ομάδας του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν κατ’ οίκον αξιοποίησης του Προγράμματος Νοητικής Ενδυνάμωσης, που αποτελεί μέρος του Ολοκληρωμένου Συστήματος Φροντίδας Υγείας LLM Care για δύο μήνες.

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα διαδικτυακό διαδραστικό περιβάλλον νοητικής άσκησης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή τάμπλετ, όπου μέσα από ένα σύνολο δραστηριοτήτων συμβάλλει στην αποτελεσματική βελτίωση των νοητικών λειτουργιών τους.

Παρέχει εξατομικευμένη εξάσκηση, όπου κάθε άσκηση προσαρμόζεται αυτόματα στο επίπεδο των ικανοτήτων του ασκούμενου και αποδεδειγμένα επιταχύνει και οξύνει την οπτική, αλλά και την ακουστική επεξεργασία, βελτιώνει τη σκέψη, τη συγκέντρωση, την παρατηρητικότητα, αλλά και τη μνήμη.

Η νέα κανονικότητα, λόγω των συνεπειών της πανδημίας Covid-19, επιβάλλει τη διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικό-ψυχολογικού πλαισίου που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, την ανεξάρτητη διαβίωση και αυτονομία των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι επικοινωνίες γίνονται με την κ. Σοφία Αργυροπούλου, προϊσταμένη Υγειονομικού Τμήματος

Τηλ. επικοινωνίας: 210 6511772 – 210 6561610

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet