Οι γονείς απαιτούν: Καμία συγχώνευση των τμημάτων στα 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού
Κοινωνία

Οι γονείς απαιτούν: Καμία συγχώνευση των τμημάτων στα 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού

Καμία συγχώνευση των τμημάτων στα 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού δεν δέχονται οι γονείς των μαθητών. Τουλάχιστον, αυτό γίνεται σαφές μέσα από τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

Οι γονείς απαιτούν την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του νέου σχολείου, απορρίπτοντας οποιαδήποτε σκέψη για περικοπές στην Παιδεία, εν μέσω πανδημίας.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο απαιτούμε:

  • Να μη γίνει καμία συγχώνευση τμημάτων σε 2ο και 3ο Δημοτικά και καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού από τα σχολεία μας.
  • Να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι απαραίτητοι προκειμένου να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν μικρότερα τμήματα.
  • Να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες υλικοτεχνικές βελτιώσεις, να εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός των τάξεων, καθώς και το βοηθητικό προσωπικό, για την ασφαλή λειτουργία του 6ου Δημοτικού σχολείου από την 1η μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, ειδικότερα σήμερα εν μέσω πανδημίας, είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ, καθώς και τα μορφωτικά κενά που έχουν προκύψει από τον σχεδόν έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης κάνουν τα ως άνω αιτήματα πιο άμεσα και επιτακτικά.

Τα παιδιά μας δικαιούνται να έχουν το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί την προσοχή του δασκάλου, ώστε να καλύψουν τα κενά που έχουν διαμορφωθεί. Ας σκεφτούμε ότι, ιδιαίτερα στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, τα παιδιά έχουν βρεθεί ελάχιστα στην τάξη. Οι συνέπειες από αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι μακροπρόθεσμες, αν τώρα δεν παρθούν μέτρα. Τα παραπάνω απαιτούν μικρά τμήματα με δασκάλους στην τάξη από την πρώτη μέρα του σχολείου.

Με την ίδρυση του νέου σχολείου, στα 2ο- 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να μην γίνουν συγχωνεύσεις και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Υπάρχουν τα παιδιά μας, οι δάσκαλοί τους, οι αίθουσες.

Δεν αποδεχόμαστε να λαμβάνονται αποφάσεις από το υπουργείο και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για ορισμό των τμημάτων με βάση τη λογική της αποφυγής του κόστους.

Η υγεία και η μόρφωση των παιδιών είναι δικαίωμά τους και όχι κόστος για εξοικονόμηση.

Εμείς, οι γονείς τους, θα το υπερασπιστούμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet