Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τιμάει τον ήρωα αντιστράτηγο Γεώργιο Παπαλαμπρίδη
Κοινωνία

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τιμάει τον ήρωα αντιστράτηγο Γεώργιο Παπαλαμπρίδη

Σαράντα πέντε χρόνια μετά από την ημέρα που έπεσε ένδοξα στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τιμά τον αντιστράτηγο Γεώργιο Παπαλαμπρίδη.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:30 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εντός του Κοιμητηρίου Παπάγου, ενώ δύο ημέρες πριν θα έχει πραγματοποιηθεί με αεροσκάφος C 130 ο επαναπατρισμός των οστών του με ευθύνη του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει ήδη τιμήσει τον ηρωικό αντιστράτηγο Γεώργιο Παπαλαμπρίδη τοποθετώντας προτομή του στο Πάρκο του Παπάγου δίπλα στην περιοχή της ομπρέλας, ενώ έχει δώσει το όνομά του στην πλατεία που βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου.

Σημειώνεται ότι χρειάστηκαν 44 χρόνια για να ταυτοποιηθούν τα οστά του τα οποία βρέθηκαν στην Άσπρη Μούτη, το πιο ψηλό σημείο της κορυφής Αλωνάγρα της Κύπρου, γεγονός που επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες ότι ηγείτο του λόχου του οποίου ήταν διοικητής.  Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν και τα οστά ακόμα 13 Ελληνοκυπρίων πεσόντων που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

Πριν πέσει ηρωικά τον Ιούλιο του 1974, ο λόχος του Παπαλαμπρίδη είχε καταφέρει να κρατήσει τα υψώματα για τρεις ημέρες. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του απένειμε στη συνέχεια ως ένδειξη τιμής τον βαθμό του λοχαγού ενώ το 2008 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον προήγαγε στον βαθμό του αντιστράτηγου επί τιμή.

Προτομή του ήρωα Γεώργιο Παπαλαμπρίδη στο πάρκο Παπάγου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet