Πρόγραμμα μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Πρόγραμμα μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Μετά την ομόφωνη έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου από την πενταμελή αρμόδια επιτροπή υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού το πλέγμα δράσεων του Δήμου για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Για την επόμενη περίοδο, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα διαθέσει τουλάχιστον το ποσό των 95.625,86 ευρώ για την λειτουργία του προγράμματος μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα παρέχοντας κτηνιατρικές και άλλες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού περιέθαλψε 419 αδέσποτα ζώα, προχωρώντας σε 230 στειρώσεις και διενεργώντας 189 κτηνιατρικές πράξεις (χειρουργεία, μικροεπεμβάσεις, θεραπείες κτλ.). Επίσης, το 2023 συνεχίστηκε και επεκτάθηκε το πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων με τη συνεργασία εθελοντών, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντική Δράση Ζωόφιλων Παπάγου – Χολαργού, οργανώθηκε και συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων κατόπιν της προμήθειας ειδικού οχήματος αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό. Ο Δήμος είχε άμεση επέμβαση σε συνεργασία του τμήματος Προαγωγής Δημοσίας Υγείας και της Δημοτικής Αστυνομίας σε περιστατικά κακοποίησης ζώων σύμφωνα κάθε φορά με τις υποδείξεις της Εισαγγελίας Ζώων.

Για το 2024 εντείνει τις προσπάθειές του:

  • Προωθεί τη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου και Κτηνιατρείου εντός του έτους σε συνεργασία με τον ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων
  • Ενισχύει τη συνεργασία με τους εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου, Εθελοντική Δράση Ζωόφιλων Παπάγου – Χολαργού και Φίλοι Ζώων Παπάγου – Χολαργού.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σεβόμαστε και φροντίζουμε τους τετράποδους φίλους μας, με κάθε μέσο και τρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι, εκτός από υποχρέωσή μας και επιθυμία μας να χαρίζουμε στα πλάσματα αυτά τις ιδανικότερες συνθήκες διαβίωσης. Διαρκής επιδίωξή μας είναι να τα προστατεύουμε. Η διαχείριση των αδέσποτων ειδικά, ζώων συντροφιάς, είναι μια συλλογική προσπάθεια, διότι η μάστιγα της εγκατάλειψής τους σε όλους τους δήμους της χώρας έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Κανένας από τις 332 δήμους της χώρας δεν έχει ούτε το δυναμικό ούτε τους πόρους να ελέγχει κάθε σπιθαμή του εδάφους προκειμένου να αποτρέπει την εγκατάλειψη. Ο άμεσος εντοπισμός όμως με την βοήθεια των δημοτών – συνεργατών μας είναι το ζητούμενο για το οποίο πρέπει όλοι μαζί να συνδράμουμε. Δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής είναι – σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντές – να προσπαθούμε καθημερινά να φέρουμε σε πέρας αυτή την αποστολή και να λειτουργούμε με παραδειγματικά πρότυπα στρατηγικής».

Από την πλευρά της, η Λίλα Σουρανή, αντιδήμαρχος Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων δήλωσε: «Διαρκής είναι η μέριμνα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για την διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Με συνεχείς δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης επιδιώκουμε την αλληλεπίδραση με τους πολίτες σε αυτή την διαδικασία, οι οποίοι ανταποκρίνονται με θέρμη. Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζωάκια είναι δείγμα πολιτισμού και σε αυτό οι δημότες μας διαχρονικά έχουν αποδείξει το υψηλό τους επίπεδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet