Το 1ο Γυμνάσιο Παπάγου τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Κοινωνία

Το 1ο Γυμνάσιο Παπάγου τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στο πλαίσιο του επετειακού έτους 2021, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου προχώρησε, στις 28 Μαρτίου 2021, στην τοποθέτηση του εμβλήματος, αλλά και στην έπαρση της σημαίας της επετείου στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

«Ελπίζουμε το αποτέλεσμα, ως ελάχιστος φόρος τιμής, να είναι αντάξιο της ιστορικής μας υποχρέωσης ως προς τους αγώνες των ηρώων τους έθνους μας, αλλά και της υποχρέωσής μας  απέναντι στις νεότερες γενιές ώστε να τους εμφυσήσουμε τις αξίες της πατρίδας μας έχοντας πάντα ως γνώμονα την προτροπή των μεγάλων στρατηγών της Επανάστασης: “Έλληνες ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σας σε Θεό και σε πατρίδα”», αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε επιστολή του.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ευχαριστεί το σχολείο για την κίνηση αυτή, που αποτελεί φόρο τιμής στους αγώνες των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, επισημαίνει η διοίκηση.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, τόσο στον πρόεδρο του Συλλόγου, Γεώργιο Κασομούλη, όσο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την πρωτοβουλία να τιμήσουν τους ήρωες της πατρίδας μας και να ευχηθώ γρήγορα οι μαθητές να γυρίσουν στα σχολεία, υγιείς και ασφαλείς», δήλωσε ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet