Υποτροφίες σε 14 μαθητές Λυκείου από φροντιστήρια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Υποτροφίες σε 14 μαθητές Λυκείου από φροντιστήρια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

O Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, που δραστηριοποιούνται στην πόλη, εξασφάλισε 14 υποτροφίες για μαθητές/τριες, που κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα φοιτήσουν στην Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, έτσι ώστε να ενταχθούν στα τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και του προγράμματος «Κοντά στον Δημότη», όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 214/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για υποτροφία κατά το σχολικό έτος 2021-2022, έως την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, είτε στο πρωτόκολλο του δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, Λ. Περικλέους 55, ισόγειο, είτε ηλεκτρονικά σε μια από τις διευθύνσεις: [email protected] – [email protected], προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (διαθέσιμη στο πρωτόκολλο και επισυναπτόμενη).
 2. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2020 (εάν δεν έχει εκδοθεί του 2019).
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 4. Αντίγραφο ΑΔΤ γονέα.
 5. Αντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ (γονέων).
 6. Αντίγραφο ιατρικού πιστοποιητικού ΑμεΑ (ωφελούμενου ή γονέα).
 7. Αντίγραφο ελέγχου προόδου του μαθητή (τετραμήνων σχολικού έτους 2020-2021).

Εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι περισσότεροι του αριθμού των υποτροφιών, η αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος «Κοντά στον Δημότη», θα προβεί σε αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, με σκοπό τη στήριξη πολιτών, που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, επισημαίνει η διοίκηση.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ευγενική προσφορά τους για δωρεάν φοίτηση των μαθητών τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης:

 • «Κέντρο Κλασσικών και Θετικών Σπουδών» – υποτροφία σε έναν/μία μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου, Θεωρητικής κατεύθυνσης.
 • «Ορόσημο» – υποτροφίες σε πέντε μαθητές/τριες, Β’ και Γ’ Λυκείου, για προπαρασκευαστικά καλοκαιρινά μαθήματα
 • «ΑΞΙΑ Παπάγου» – υποτροφία σε έναν/μία μαθητή/τρια Α’ Λυκείου και υποτροφία σε έναν/μία μαθητή/τρια Β’ Λυκείου, Θεωρητικής ή Θετικής κατεύθυνσης, από τον Σεπτέμβριο.
 • «Φροντιστήριο Πουκαμισάς»- υποτροφία σε έναν/μία μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής.
 • «Ε. Στογιάννης» – υποτροφία σε έναν/μία μαθητή/τρια Β’ Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης και υποτροφία σε έναν/μία μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης.
 • «Σπουδαστήριο Ζαλαχώρη Ιωάννα» – υποτροφία σε έναν/μία μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης.
 • Σε φροντιστήριο του Δήμου υποτροφία σε έναν/μία μαθητή/τρια Β’ Λυκείου Θετικής ή Θεωρητικής κατεύθυνσης και υποτροφία σε έναν/μία μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου, Θετικής ή Θεωρητικής κατεύθυνσης.

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, τηλ. αριθμοί επικοινωνίας: 213 2002831/893, 69 44699587, email: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet