«Έπεσε η αυλαία» για τη Δημιουργική Απασχόληση στον Παπάγο-Χολαργό
Κοινωνία

«Έπεσε η αυλαία» για τη Δημιουργική Απασχόληση στον Παπάγο-Χολαργό

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου το δωρεάν πρόγραμμα της «Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και προσφοράς του Δήμου προς τους κατοίκους της πόλης. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 588 παιδιά δημοτικών σχολείων και από τις δύο Δημοτικές Κοινότητες και διήρκεσε στις 21 Ιουνίου 2016.

«Πολλές και ποικίλες ήταν οι δραστηριότητες  με στόχο την παραμονή των παιδιών σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό, υπό την εποπτεία δεκαοκτώ καθηγητών και δασκάλων πολλών ειδικοτήτων, που με αγάπη και υπευθυνότητα προσπάθησαν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρόνο των παιδιών», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Τα παιδιά καθημερινά εμπλέκονταν σε δημιουργίες κατασκευών, ζωγραφική, εκμάθηση αγγλικών μέσα από τη ζωγραφική, αθλητικές δραστηριότητες, σκάκι, κεραμική-γλυπτική, εκπαιδευτικά προγράμματα (Αττικής Οδού «Ο Αττικούλης» κ.ά.), μουσική, χορό, σκηνογραφία-ενδυματολογία, σκιτσογραφία, ρητορική τέχνη, φωτογραφία κ.ά.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τον εθελοντισμό από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πειραιά, για την προστασία και τα οφέλη των δασών από την Εθελοντική Ομάδα «Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού», για τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, για τις πρώτες βοήθειες, για την «Πράσινη εκστρατεία» του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (καθαριότητα, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, προστασία περιβάλλοντος), για τον προσκοπισμό, για την ασφαλή ποδηλασία και τα οφέλη της και πολλά άλλα.

Διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης και η ηθοποιός και καθηγήτρια Χορού Μαργαρίτα Βαρλάμου, βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά ανοίγοντάς τους «νέα παράθυρα» που αφορούν στην τέχνη αλλά και στη ζωή μέσα από αυτήν.

Σημαντικό χαρακτήρα είχαν όμως και οι επισκέψεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως στο Παράρτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στο κέντρο ανακύκλωσης αλουμινίου κ.α.

Το πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης έκλεισε με θεαματικό τρόπο στο θεατράκι του άλσους Χολαργού με θεατρικά και μουσικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και  φυσικά κύριους συντελεστές τα παιδιά.

Στο πρόγραμμα εργάστηκαν 18 καθηγητές, δάσκαλοι και βοηθητικό προσωπικό, αλλά και πολλοί εθελοντές.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ευχαριστεί το προσωπικό του Δήμου, αλλά και όσους προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους με στόχο την ευχάριστη και δημιουργική ενασχόληση των παιδιών του Δήμου και συγκεκριμένα τους: Κώστα Καπετανίδη, Θράσο Χριστόπουλο, Κώστα Σπυριούνη, Αρίσταρχο Παπαδανιήλ, Μάριο Μολφέτα, Νικόλα Καστάνη, κ. Δρακούλη, Παντελή Μπαλή, Νατάσσα Αντωνοπούλου, Ιωάννα Μπούλου, Μάριο Δημητρόπουλο, Ασπασία Γλένη, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκο Λιάρο, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Αφροδίτη Ψαρά, Μάτα Κούρτη, κ. Πολυχρόνου, Ιωάννα Τσελεντάκη, τον κ. Δημόπουλο από την ΕΨΙΠΥ, τον διευθυντή του Κέντρου Ανακύκλωσης Αλουμινίου, τη ΔΑΠΑΧΟ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, τα Συστήματα Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων του Δήμου και φυσικά τους χορηγούς της γιορτής των παιδιών, φούρνο «ΟΛΥΡΑ», σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «Απολλώνιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet