Το έργο του Ελ. Βενιζέλου παρουσιάστηκε στο δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το έργο του Ελ. Βενιζέλου παρουσιάστηκε στο δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού

Μια πολύ σπουδαία εκδήλωση αφιερωμένη στα 80 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελ. Βενιζέλος», στην οποία έγινε αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

Προβλήθηκε η ταινία του Β. Μάρου «Η Ελλάδα του Ελευθερίου Βενιζέλου» και εγκαινιάστηκε έκθεση με προσωπικά του αντικείμενα, καθώς και εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Χ. Καφαντάρη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κ. Χατζηδάκης, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μ. Κεφαλογιάννης, ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Στ. Θεοδωράκης, η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Κλ. Σούτα, ο εκπρόσωπος του ΚΙΔΗΣΟ Μ. Καρχιμάκης, ο δ/ντής του Ιδρύματος «Ελ. Βενιζέλος» Ν. Παπαδακης, ο ζωγράφος Κ. Σπυριούνης, του οποίου έργο φιλοξενείται στην έκθεση, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων και φορέων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κ.ά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Λάκης Χαλκιάς και η χορευτική ομάδα «Αίγαγρος», ενώ κέρασμα προσέφερε ο Σύλλογος Κρητών Χολαργού – Παπάγου, ο «Ψηλορείτης».

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον μεγάλο πολιτικό και χαρισματικό ηγέτη που αγαπήθηκε, θαυμάστηκε, αλλά και αμφισβητήθηκε, για το μεγάλο μεταρρυθμιστικό του έργο σε τομείς όπως η παιδεία, η δικαιοσύνη και η υγεία, στην παρουσία του ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην υπογραφή της συνθήκης των Σεβρών κ.α., αλλά και στο γεγονός ότι κατάφερε να κάνει ολόκληρη την ανθρωπότητα να μιλά γι΄ αυτόν.

Η έκθεση, την οποία θα επισκεφθούν σχολεία του Δήμου, θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και ώρες 09:00-15:00 και 18:00-21:00, στον εκθεσιακό χώρο του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55 Χολαργός).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet