Για την Πόλη που μας Αξίζει: Δέσμευση για εξεύρεση λύσης στο κυκλοφοριακό
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Για την Πόλη που μας Αξίζει: Δέσμευση για εξεύρεση λύσης στο κυκλοφοριακό

Τη δέσμευσή της για εξεύρεση λύσης στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ανακοίνωσε η δημοτική παράταξη Για την Πόλη που μας Αξίζει.

Συγκεκριμένα, η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Τίγκα, επισημαίνει τα εξής:

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας για τους συμπολίτες μας στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού είναι το κυκλοφοριακό. Η προστασία του Δήμου μας από τη λαίλαπα της διαμπερούς υπερτοπικής κυκλοφορίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, ριζικά, με τεχνικά κριτήρια και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Πρόκειται για κυκλοφοριακό φόρτο μεγαλύτερο των 10.000 οχημάτων το 24ωρο, που πλήττει κυρίως τη διαδρομή Ναβαρίνου – Υμηττού – Εθνικής Αμύνης και υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των δημοτών και επιβαρύνει την υγεία τους. Είναι αδιανόητο το προάστιό μας, ζώνη αμιγούς κατοικίας, να αποτελεί ανακουφιστικό παράδρομο της Λεωφόρου Μεσογείων και της Αττικής οδού.

Τον Ιανουάριο 2016 ο Δήμος υπέγραψε σύμβαση με μεγάλη εταιρεία για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΒΑΚ). Η μελέτη που εγκρίθηκε μετά από 3 χρόνια, δυστυχώς δεν αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα της διαμπερούς κυκλοφορίας και δεν εξασφαλίζει το βασικό στόχο της ΒΑΚ, δηλαδή την καλή ποιότητα ζωής.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες των θιγόμενων δημοτών, αλλά και τη σθεναρή στάση της αντιπολίτευσης για την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης στο μείζων αυτό πρόβλημα, δεν υπήρξε αντίστοιχη ειλικρινής βούληση από τη διοίκηση, για να απαλλαγεί ο Δήμος από τη μάστιγα αυτή. Δυστυχώς έγινε προσπάθεια εμπαιγμού των δημοτών, δηλαδή να πεισθούν οι αδαείς ότι δεν υπάρχει λύση. Λύσεις όμως υπάρχουν σε κάθε τεχνικό πρόβλημα, αρκεί να υπάρχει υγιής πολιτική βούληση.

Η δέσμευσή μας

Αναθέτουμε άμεσα σε μελετητικό γραφείο τη μελέτη και την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων, χωρίς να το κατευθύνουμε, αφήνοντάς το ελεύθερο και απερίσπαστο ώστε με επιστημονικές και μόνο μεθόδους, να εισηγηθεί λύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.

Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet