Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στον Χολαργό
Ποιότητα Ζωής

Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στον Χολαργό

Ξεκινά την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 20187 το έργο «Ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης» στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού, έργο προϋπολογισμού 728.248,98 ευρώ, για το οποίο ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού εξασφάλισε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Η ανάπλαση της πλατείας βασίζεται σε πρότυπη αρχιτεκτονική μελέτη, με στόχο, όπως επισημαίνει ο Δήμος, η νέα πλατεία να αποτελεί ένα «πράσινο φίλτρο» μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και να καθιστά εύκολη την πρόσβαση και ευχάριστη την παραμονή σε αυτήν.

Στις καινοτομίες του νέου σχεδιασμού, είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού που θα εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση της πλατείας, καθώς και η τοποθέτηση ενός υδάτινου θόλου, μέσω του οποίου δημιουργείται μια ομπρέλα από νερό, προσφέροντας δροσιά και αισθητική.

Επιπλέον, προβλέπεται η χάραξη νέων διαδρόμων, η κατασκευή νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς, η δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων και η τοποθέτηση κτιστών καθιστικών με στέγαστρα.

Περιμετρικά του υδάτινου θόλου θα κατασκευαστούν κερκίδες, ενώ θα διαμορφωθεί ένα υπερυψωμένο επίπεδο με ξύλινο πάτωμα που θα περιβάλλεται από θαμνώδεις φυτεύσεις και θα χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η υφιστάμενη δενδροφύτευση της πλατείας θα διατηρηθεί, με εξαίρεση έναν ξερό φοίνικα που θα αφαιρεθεί, 11 νέα δένδρα και δεκάδες θάμνοι και φυτά θα φυτευτούν, ενώ θα τοποθετηθούν πλήθος παρτεριών με φυτεύσεις που θα περιβάλλουν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Σε όλη την πλατεία θα εγκατασταθούν νέα φωτιστικά σώματα, ενδοδαπέδια και γραμμικά, τόσο στις εισόδους και στους διαδρόμους κίνησης της πλατείας, όσο και κάτω από πέργκολες και στέγαστρα.

Το έργο θα επιβλέπει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ζητεί την κατανόηση των κατοίκων για όσο διάστημα διαρκέσει το έργο, το οποίο, όπως τονίζει, «θα ομορφύνει την πόλη και αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet