Σηματοδότηση δύο νέων μονοπατιών στον Υμηττό
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Σηματοδότηση δύο νέων μονοπατιών στον Υμηττό

Σηματοδοτήθηκαν άλλα δύο μονοπάτια στον Υμηττό από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Ο Δήμος έχει ξεκινήσει από το 2015 ένα πρόγραμμα καθαρισμού και σηματοδότησης μονοπατιών στον Υμηττό. Μέχρι στιγμής έχουν σηματοδοτηθεί τέσσερις πεζοπορικές διαδρομές συνολικού μήκους 13 χλμ.

Μετά τα μονοπάτια 2 και 3, είναι έτοιμα τα μονοπάτια 5 και 7, στη διάθεση των κατοίκων της πόλης, αλλά και επισκεπτών, να τα περπατήσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές του βουνού.

Σχεδόν στο σύνολό της, η Πεζοπορική Διαδρομή 3 κινείται μέσα σε ένα πανέμορφο πευκοδάσος, ενώ δεν λείπουν και τα σημεία με ωραία θέα προς το λεκανοπέδιο.

Πληροφορίες για τα δύο νέα μονοπάτια:

Μονοπάτι Νο5

Το μονοπάτι Νο5 ξεκινάει από το τέρμα της αδιέξοδης οδού Δογαροπούλου στου Παπάγου και μετά από 4,3 χλμ. καταλήγει στην Παιανία, αφού διέλθει από το διάσελο του ΟΤΕ.

Πόσο δύσκολο είναι;

Είναι μία μεγάλου μήκους πεζοπορία που απευθύνεται σε πεζοπόρους σε καλή φυσική κατάσταση. Τα πρώτα 3,1 χλμ., από του Παπάγου ως το διάσελο του ΟΤΕ είναι μια ανηφορική διαδρομή ήπιας κλίσης με συνολική υψομετρική διαφορά 400 μέτρων. Από το διάσελο μέχρι την Παιανία είναι μια κατηφορική διαδρομή μήκους 1,2 χλμ., ήπιας κλίσης, με εξαιρετική θέα προς τα Μεσόγεια.

Τι θα δω πεζοπορώντας στο μονοπάτι;

Το μονοπάτι διασχίζει καθέτως όλο το βουνό και προσφέρει εξαιρετική θέα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μπορεί κανείς να περπατήσει και ένα τμήμα μόνο του μονοπατιού, από του Παπάγου ως τον αυχένα ΟΤΕ και πίσω ή από την Παιανία ως τον αυχένα ΟΤΕ και πίσω. Στο μεγαλύτερο μήκος του, διασχίζει ένα πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια.

Μονοπάτι Νο7

Το μονοπάτι Νο7 ξεκινάει από τη γωνία των οδών Ζησιμοπούλου και Αδελφών Διδασκάλου, στου Παπάγου. Είναι μήκους 3,2 χλμ., μπορεί να το περπατήσει κανείς σε μιάμιση – δύο ώρες, και είναι προσιτό από όλους.

Πόσο δύσκολο είναι;

Είναι μέτριας δυσκολίας. Έχει ένα μικρό τμήμα με απότομη ανηφόρα μήκους 200 μέτρων που ίσως κουράσει τους λιγότερο γυμνασμένους, και ένα κατηφορικό τμήμα 300 μέτρων που θέλει προσοχή στη σταθεροποίηση του βηματισμού των πεζοπόρων. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή (άρα προσφέρει την ευκολία για επιστροφή των πεζοπόρων στο όχημά τους, μόλις ολοκληρώσουν την πεζοπορία τους) με ωραία θέα.

Τι θα δω πεζοπορώντας στο μονοπάτι;

Το πρώτο σκέλος, από την αφετηρία ως τον πύργο της Ανθούσας, είναι μια ήπια ανηφορική διαδρομή μέσα από το πυκνό δάσος με τα πεύκα και τα κυπαρίσσια. Μόνο ένα μικρό τμήμα 200 μέτρων είναι κάπως απότομη ανηφόρα, αλλά τα κορμοσκαλοπάτια που έχουν τοποθετηθεί διευκολύνουν πολύ το πέρασμα. Το μονοπάτι συναντάει τον κεντρικό ασφαλτόδρομο λίγο πριν από το μεσαιωνικό πύργο της Ανθούσας, όπου οι πεζοπόροι στρίβουν δεξιά για να πάνε στον πύργο. Από δω και πέρα η διαδρομή είναι σχεδόν παντού κατηφορική. Από τον πύργο οι πεζοπόροι συνεχίζουν κατά μήκος της λοφοκορφής προς τα δυτικά, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα στο λεκανοπέδιο, βγαίνουν σε έναν χωματόδρομο τον οποίο ακολουθούν για λίγα μέτρα προς τα βόρεια (δεξιά), και μετά κατηφορίζουν στο τελευταίο σκέλος του μονοπατιού μέσα από το πευκοδάσος για να γυρίσουν στο σημείο της αφετηρίας τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet