Δίκτυο Πολιτών: Ρεσιτάλ κομματικής στοίχισης και σουρεαλισμού στο Δ.Σ. Παπάγου-Χολαργού
Πολιτική

Δίκτυο Πολιτών: Ρεσιτάλ κομματικής στοίχισης και σουρεαλισμού στο Δ.Σ. Παπάγου-Χολαργού

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 23 Μαρτίου 2021, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία, της συμπολίτευσης, αλλά και της αντιπολίτευσης, έδωσαν ρεσιτάλ κομματικής στοίχισης και σουρεαλισμού», όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Περικλή Ζήκα.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει τα εξής:

Την προαναφερόμενη κομματική στοίχιση των δημοτικών συμβούλων με τη Ν.Δ. ανέδειξαν οι εξής τέσσερις πράξεις :

Πράξη 1η

Αρνήθηκαν να συζητήσουν και να ψηφίσουν υπέρ της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών που πρότεινε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) για να πάψουν να υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Στοιχήθηκαν έτσι με την ιδεοληπτικά εμμονική άρνηση της κυβέρνησης και την άποψη Βορίδη ότι αποτελεί «αχρείαστο κόστος».

Πράξη 2η

Αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση για κλείσιμο της χωματερής της Φυλής. Στοιχήθηκαν έτσι με την άρνηση της κυβέρνησης, που προωθεί τη διατήρηση και επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής για άλλα τριάντα χρόνια, καθώς και την καύση των απορριμμάτων, παρότι δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με την υφιστάμενη κατάσταση. «Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις γενιές» είχε χαρακτηρίσει τη χωματερή της Φυλής, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε επίσημη έκθεσή της.

Πράξη 3η

Αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων των 36.500 εργαζόμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στους ΟΤΑ και τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες. (Εξαίρεση η παράταξη Δ. Τούτουζα).

Πράξη 4η

Αρνήθηκαν να ψηφίσουν τις μίνιμουμ επτά προτάσεις που καταθέσαμε για το νομοσχέδιο Βορίδη για τον εκλογικό νόμο. Αρνητικοί σε όλες, ακόμη και στις δύο προτάσεις που δήλωσαν ότι συμφωνούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet