Εγκρίθηκε το Σχέδιο Αειφόρου Ενέργειας
Ποιότητα Ζωής

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Αειφόρου Ενέργειας

Ομόφωνα πέρασε από το “κουτσουρεμένο” (λόγω της απουσίας των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, πλην εκείνων της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ) Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης το Σχέδιο Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Πεντέλης.

Την παρουσίαση του Σχεδίου έκανε ο ειδικός σύμβουλος κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στο Σύμφωνο Δημάρχων, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται η συγκεκριμένη δράση για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Όπως ανέφερε, με το εξεταζόμενο Σχέδιο γίνεται καταγραφή του σημερινού επιπέδου εκπομπών, τίθενται οι επιδιωκόμενοι στόχοι έως το 2020 και επίσης γίνεται αναφορά στο πώς αυτοί θα επιτευχθούν.

Σε ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χρήστου Καλαποθαράκου για το ποιος χρηματοδοτεί τις σχετικές μελέτες για τις δράσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο, ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης σημείωσε ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Δήμοι έχουν bonus στη διεκδίκηση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος Πεντέλης πρωτοπόρησε στη σχετική συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες, προτείνοντας -πλην των άλλων δράσεων- και δράσεις ενεργητικής μείωσης των ρύπων, μέσω των δενδροφυτεύσεων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, αφού συνεχάρη τη διοίκηση για την πρωτοβουλία της, τόνισε ότι είναι υποχρέωση τόσο του Δήμου, όσο και των πολιτών, να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους, προκειμένου να συμβάλλουν στη μείωση των συνεπειών της ανάπτυξης στο περιβάλλον.

Τέλος, η αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα-Χάνου αναφέρθηκε για τις ήδη υλοποιούμενες δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε σχολεία της πόλης και η εξασφάλιση πόρων 1 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων “Εξοικονομώ” 1 και 2, που αφορά και πάλι σε σχολικά συγκροτήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet