Συνάντηση Δήμου Πεντέλης – ΑΔΜΗΕ για την απομάκρυνση πυλώνων υψηλής τάσης από τη Ν. Πεντέλη
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση Δήμου Πεντέλης – ΑΔΜΗΕ για την απομάκρυνση πυλώνων υψηλής τάσης από τη Ν. Πεντέλη

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πεντέλης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:00, με τον αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), Ιωάννη Μάργαρη, και τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ Δημήτριο Μίχο και Χρήστο Μάγειρα, προκειμένου να εξετάσουν τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης σε εκτέλεση του ΦΕΚ 4483/2017 για την υλοποίηση του έργου μετακίνησης των πυλώνων υπερύψηλής τάσης εκτός του οικιστικού ιστού της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου αποτελούταν από τον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, τον δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Μουαμελετζή, τον προϊστάμενο Δ/νσης της Τ.Υ. του Δήμου Πεντέλης, Αναστάσιο Χριστίδη, και τον εκπρόσωπο των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης Δημήτριο Λιάτσικα. Στη συνάντηση συμμετείχε εκπρόσωπος της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, προϊστάμενος του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτριο Κατσιφέρη.

Κατά τη σύσκεψη ελήφθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, απόφαση για την άμεση προώθηση σύνταξης εκ μέρους του ΑΔΜΗΕ της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΑΔΜΗΕ και Δήμου Πεντέλης για την υλοποίηση του έργου, καθώς και ο έλεγχος της σύμβασης από τις Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας Αττικής και του ΑΔΜΗΕ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση του έργου με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία έχει ήδη υποβληθεί και εγκριθεί το σχετικό αίτημα του Δήμου Πεντέλης χωρίς καμία επιβάρυνση των κατοίκων – δημοτών.

«Το έργο αυτό διεκδικείται από το 2007 και η υλοποίηση του θα ανακουφίσει από την περιβαλλοντική μόλυνση τον οικιστικό ιστό της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης και της περιοχής ευρύτερα» επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet