Δυναμικό «παρών» από την Ένωση Γονέων Πεντέλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην «ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.»
Πεντέλη

Δυναμικό «παρών» από την Ένωση Γονέων Πεντέλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην «ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.»

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης  Γονέων Πεντέλης, καθώς και αντιπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές), το πρωί της Τετάρτης 19/2, αντιλαμβανόμενοι «τη σοβαρότητα της κατάστασης» όπως αναφέρουν.

Μετά από καθυστέρηση μια ώρας και επαναλαμβανόμενες οχλήσεις της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. δέχθηκε τους εκπροσώπους των γονέων, οι οποίοι και εξέθεσαν τα προβλήματά τους, που μόνο λίγα δεν ήταν…

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των Ενώσεων αναφέρθηκαν:

  • Στα κτηριακά προβλήματα μετά από από  τους σεισμούς και στην άμεση ανάγκη για νέα σχολικά κτήρια.
  • Στον αντισεισμικό έλεγχο – αντισεισμική θωράκιση – πυρασφάλεια.
  • Στα κακοσυντηρημένα σχολικά κτήρια.
  • Στη δίχρονη προσχολική αγωγή: Στους δήμους όπου έχει ήδη εφαρμοστεί στεγάζονται σε προκάτ ελαφριού τύπου και όπου δεν έχει ακόμα ξεκινήσει δεν υπάρχει πρόβλεψη για κατάλληλους χώρους στέγασης.
  • Στις ελλείψεις αιθουσών και στην απουσία βοηθητικών χώρων.
  • Στις ελλείψεις βασικού εξοπλισμού.

Εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Πεντέλης, παρέμβαση έκανε η πρόεδρος, Φωτεινή Δεληδήμου, η οποία ενημέρωσε για όλα τα προβλήματα που αφορούν στα σχολεία του Δήμου και στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, Νίκη Συκιώτη, για να περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά μαθητές και Σύλλογοι Γονέων σε σχολικές μονάδες με καθεστώς ΣΔΙΤ (σ.σ.: Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Όπως αναφέρει η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης από πλευράς διοίκησης της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. δεν υπήρξε καμία δέσμευση, με αποτέλεσμα «για άλλη μια φορά, οι γονείς να γίνονται “μπαλάκι” ανάμεσα σε Δήμους,  ΚΤ.ΥΠ. και τα αρμόδια υπουργεία».

Η Ένωση συνυπέγραψε το υπόμνημα όλων των Ενώσεων, το οποίο προέκυψε στην ετήσια σύσκεψη της Ομοσπονδίας και θα κατατεθεί στο υπ. Παιδείας, το οποίο συμπεριλαμβάνει το πρόβλημα της σχολικής στέγης, καθώς και τις ελλείψεις του βοηθητικού προσωπικού.

Έδωσε δε «ραντεβού», με όλα τα σχολεία της Αττικής, στο υπουργείο Παιδείας, όπου θα κατατεθεί το υπόμνημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet