Έκτακτη συνεδρίαση ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας
Κοινωνία

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας

Συνεδρίασε εκτάκτως στις 14/1 υπό την προεδρία της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πεντέλης, με αντικείμενο το σχεδιασμό και την προετοιμασία εν όψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μέτρα πρόληψης που έχει ήδη λάβει ο Δήμος για την αντιμετώπιση των φαινομένων χιονοπτώσεων και παγετού, που ενδεχομένως παρουσιαστούν.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, στην τοποθέτησή της ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη και την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν να μοιράσουν αλάτι σε σακιά στους Δήμους, καθώς και όλους τους παρισταμένους και τους εργαζομένους του Δήμου για τη συμβολή τους στην προετοιμασία ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας.  Δήλωσε ότι ο Δήμος είναι σε πλήρη ετοιμότητα τόσο από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού, όσο και από πλευράς οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Καλλιανιώτης, ο οποίος και ανέλυσε τον σχεδιασμό και τις προετοιμασίες για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.

Ανέφερε ότι τα οχήματα είναι σε ετοιμότητα με αλατιέρες κα μαχαίρια στα προβλεπόμενα από αυτά, ενώ έχει γίνει ήδη προμήθεια επαρκούς ποσότητας αλατιού. Συνόψισε, τα σημεία στα οποία θα βρίσκεται συσσωρευμένο αλάτι για τους πολίτες σε σακιά, καθώς και τους χώρους φόρτωσης αλατιού αποχιονισμού για τα εκχιονιστικά. Τέλος, ανέφερε ότι στον σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση τυχόν δυσμενών φαινομένων έχει ορισθεί προσωπικό ασφαλείας, έχει προβλεφθεί εκτενής ενημέρωση των πολιτών για τα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνονται και έχουν καθορισθεί θερμαινόμενοι χώροι για τους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως θα το έχουν ανάγκη.

Η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, παίρνοντας τον λόγο, εξήρε το επίπεδο ετοιμότητας του Δήμου Πεντέλης και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου, για να συνδράμει με μηχανήματα και διανομή αλατιού, όταν και αν αυτό χρειαστεί.  Μετέφερε, επίσης, τις ευχές του περιφερειάρχη Αττικής για καλή επιτυχία και συνεργασία, μεταξύ των φορέων.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, στην παρέμβασή του ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλη Κόκκαλη για την άμεση και έγκαιρη προμήθεια  αλατιού στoυς Δήμους της Αττικής καθώς επίσης και στον ΣΠΑΠ.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.                  

Επίσης, εξήρε την παραδοσιακά άριστη συνεργασία του Δήμου Πεντέλης με τον ΣΠΑΠ  και εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους για την αντιμετώπιση των επερχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα και κατέληξε λέγοντας :

«Ο ΣΠΑΠ είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, με τρία εκχιονιστικά μηχανήματα πλήρως συντηρημένα υπό τις οδηγίες του Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου και τα οποία είναι έτοιμα να επέμβουν ανά πάσα στιγμή, όπου τους ζητηθεί.

»Παράλληλα, έχουμε ήδη προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού, χύμα και σε σακούλες, από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και έχουμε υπογεγραμμένες συμβάσεις για προμήθεια αλατιού και παράδοση εντός δίωρου, για την περίπτωση που χρειαστεί και άλλη ποσότητα, ενώ παράλληλα εθελοντές και εργαζόμενοι του Συνδέσμου είναι σε  επιφυλακή, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού.

»Θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να επέμβουμε όταν και όποτε μας ζητηθεί, για την αντιμετώπιση της όποιας επερχόμενης κακοκαιρίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας που οι Δήμοι-μέλη του ΣΠΑΠ έχουν εκπονήσει και που είναι και εκείνοι ήδη προετοιμασμένοι στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πεντέλης, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, στην παρέμβασή του δήλωσε ικανοποίηση για την προετοιμασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους εμπλεκομένους και ότι θεώρησε χρέος του να παρίσταται στη σύσκεψη με θετικό πνεύμα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Κλείνοντας τη σύσκεψη η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή συνεργασία σε όλους και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και μη εμπλεκόμενους φορείς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη, τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο και τους αντιδημάρχους Πεντέλης και Διοικητικών Υπηρεσιών Νατάσα Κοσμοπούλου, Καθαριότητας Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νέας Πεντέλης και Πολιτισμικής Αναβάθμισης Αρτέμιδα Αργύρη και στον εντεταλμένο σύμβουλο Κώστα Καλλιανιώτη. Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι με τις προσπάθειες όλων των εργαζομένων του Δήμου, του ΣΠΑΠ, της Περιφέρειας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Τροχαίας, αλλά και των εθελοντών θα αντιμετωπιστεί η επερχόμενη κακοκαιρία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

  • Η δήμαρχος Πεντέλης, Κεχαγιά Δήμητρα
  • Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Καλλιανιώτης
  • Η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κεφαλογιάννη Λουκία
  • Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Σιώμος Βλάσιος.
  • Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλιόπουλος Παναγιώτης.
  • Η αντιδήμαρχος και εντεταλμένη δ.σ. Νέας Πεντέλης, Αργύρη Άρτεμις.
  • Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.
  • Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων, Νίκος Δροσάτος.
  • Ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης, Φλίντρας Σωτήρης.
  • Από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό ο Πετρόπουλος Γεώργιος.
  • O διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Ζαφείρης Βασίλειος.
  • Από το Α.Τ. Πεντέλης ο υπαστυνόμος Α’ Πάτας Ιωάννης.
  • Από το Β’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής ο κ. Παμπλίδης Κωνσταντίνος.
  • Από το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» και Σισμανόγλειο ο διοικητής Μεταξάκης Μιχάλης.
  • O διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, Ξανθάκος Ιωάννης.
  • Ο αναπληρωτής διευθυντής της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, Χαχλάκης Αναστάσιος.
  • Η υπεύθυνη του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας, Διακομανώλη Κέλλυ.
  • Ο εθελοντής βοηθός σε θέματα πολιτικής προστασίας, Ζούνης Ιωάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet