Αγγ. Παλαιοδήμος: Η προστασία του Πεντελικού δεν μπορεί να γίνεται a la carte
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αγγ. Παλαιοδήμος: Η προστασία του Πεντελικού δεν μπορεί να γίνεται a la carte

Διαφοροποιείται, για άλλη μια φορά, από τη διοίκηση στην οποία συμμετέχει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος.

Αφορμή αυτή τη φορά η πρόσκληση της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, προς τους δημοτικούς συμβούλους για έκτακτη σύσκεψη αναφοριά με την πιθανότητα επαναλειτουργίας των παλαιών λατομείων στον Διόνυσο.

Ο κ. Παλαιοδήμος συνδυάζει το γεγονός αυτό με την επιχείρηση δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάων στο Κοιμητήριο Μελισσίων, κατηγορώντας της δήμαρχο για «a la carte» προσπάθεια προστασίας του Πεντελικού.

Ειδικότερα, ο κ. Παλαιοδήμος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Η προστασία του Πεντελικού δεν μπορεί να γίνεται a la carte.

Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε πρόσκληση από την επικεφαλής της Συμπολιτείας και δήμαρχο Πεντέλης κ. Κεχαγιά για έκτακτη τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των συνδυασμών, με θέμα την επιχειρούμενη επαναλειτουργία παλαιών λατομείων μαρμάρου, στο πίσω μέρος του Πεντελικού, στη θέση «Βαθειά Χούνη» Άνω Ραπεντώσας, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Διονύσου. Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς η ευαισθησία κάποιων για το Πεντελικό Όρος εμφανίζεται ετεροχρονισμένα και μάλιστα για ένα θέμα που αφορά άλλον Δήμο, όταν για το φλέγον θέμα του ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων έχουν ποιήσει τη νήσσαν, δεν συγκάλεσαν καμία έκτακτη σύσκεψη και δεν ζήτησαν καμία συναίνεση.

Αν η κ. Κεχαγιά επιζητά την κοινή και ενιαία στάση του Δήμου για θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του Πεντελικού, τότε την πληροφορούμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται a la carte. Η θέση του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ στην αυριανή (σ.σ.: σημερινή) σύσκεψη θα είμαι μία: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαμόρφωση ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ και ορέξεις για ΣΜΑ, λατομεία, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα και να μην εγκλωβιστούν πίσω από αυτοδιοικητικά και κομματικά συμφέροντα, αφήνοντας το Πεντελικό έρμαιο των αποφάσεων γενικών γραμματέων υπουργείων και συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet