Αγγ. Παλαιοδήμος: Προϋπολογισμός διάλυσης και χρεοκοπίας με μία ηχηρή απουσία
Κοινωνία

Αγγ. Παλαιοδήμος: Προϋπολογισμός διάλυσης και χρεοκοπίας με μία ηχηρή απουσία

Προϋπολογισμό «διάλυσης και χρεοκοπίας» χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του Δήμου Πεντέλης για το 2023 ο Άγγελος Παλαιοδήμος, επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020.

Ο κ. Παλαιοδήμος αναφέρει σχετικά:

«Για ακόμα μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης γίναμε μάρτυρες μίας εικόνας που δεν τιμά τη διοίκηση του Δήμου καθώς εκπροσωπήθηκε μέσα στην αίθουσα μόνο από τη δήμαρχο, την πρόεδρο του Δ.Σ. και έναν εκ των αντιδημάρχων Καθαριότητας. Είναι φανερό ότι η παράταξη της διοίκησης είναι υπό διάλυση και δεν έχει το σθένος να αντιπαρατεθεί στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς οι περισσότεροι προτίμησαν να συμμετέχουν εξ αποστάσεως.

Αισθητή ήταν για ακόμα μια φορά η απουσία των υπηρεσιακών παραγόντων που είχε ως αποτέλεσμα να μην δοθεί καμία απάντηση στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής της παράταξης Άγγελος Παλαιοδήμος διαμαρτυρήθηκε έντονα για την μη ανταπόκριση της διοίκησης και των υπηρεσιών σε αιτήματα που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα στο πρωτόκολλο σχετικά με το θέμα του προϋπολογισμού μεταξύ των οποίων και η αναλυτική κατάσταση των οφειλών μέχρι 31/12/2022.

Στην τοποθέτησή του ο Άγγελος Παλαιοδήμος χαρακτήρισε την εισήγηση της διοίκησης ως προϋπολογισμό διάλυσης και χρεοκοπίας αφού το καθαρό ταμείο του Δήμου είναι μόλις 553.576,46 ευρώ και το σύνολο των οφειλών στις 31/12/2022 ανέρχεται σε 1.292.068,72 ευρώ (εκ των οποίων μόνο οι 412.000,00€ είναι χρηματοδοτούμενες από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους).

Είναι αυτονόητο, τόνισε, ότι :

  1. Ο Δήμος Πεντέλης έχει ήδη κηρύξει στάση πληρωμών και παρανομεί αφού δεν πληρώνει μέσα σε τριάντα (30) ημέρες όπως ο νόμος ορίζει τα τιμολόγια των προμηθευτών και των αναδόχων έργων και υπηρεσιών
  2. Το πόσο των 553.576,46 ευρώ φυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού από τους ταμίες του Δήμου αφού αντιστοιχεί στις δύο (2) μηνιαίες μισθοδοσίες των υπαλλήλων.
  3. Πολύ σύντομα θα δούμε προμηθευτές και αναδόχους έργων και υπηρεσιών να διεκδικούν τα οφειλόμενα μέσω διαταγών πληρωμής

Παράλληλα δήλωσε ότι η απόφαση “Καθορισμού Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για το έτος 2023” είναι στον αέρα καθώς το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα των 1.237.676,34 ευρώ δεν μπορεί να ισοσκελιστεί από ίδιους πόρους μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχο ποσό στο ταμείο, όπως ορίζει ο νόμος.

Ήταν φυσικό να καταψηφίσουμε έναν εικονικό προϋπολογισμό που παραχαράσσει την πραγματική οικονομική κατάσταση και που συγκαλύπτει τη διάλυση και τη χρεοκοπία του Δήμου Πεντέλης, ως αποτέλεσμα σπάταλων, χωρίς σχέδιο επιλογών καθώς και μιας σειράς απ’ ευθείας αναθέσεων που ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκαν μετά το τέλος της συνεργασίας μας με τη κ. Κεχαγιά τον Μάιο του 2021, τις οποίες θα φέρουμε στο φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες.

Υ.Γ. Δεν θεωρούμε φυσικά τυχαία την απουσία της πρώην αντιδημάρχου Νατάσας Κοσμοπούλου από την κομβική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε την ψήφιση του προϋπολογισμού λετους 2023 και ενώ ήδη έχουμε διατρέξει τον πρώτο μήνα του. Μία ηχηρή απουσία που αν μη τι άλλο αφήνει πολλά ερωτηματικά για το αν το πιο παλιό και ιστορικό στέλεχος της συμπολιτείας παρέχει ακόμα εμπιστοσύνη στη δήμαρχο και τις πολιτικές της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet