Ανακατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων σε κεντρικά σημεία του Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανακατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων σε κεντρικά σημεία του Δήμου Πεντέλης

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακατασκευής και συντήρησης παλαιών πεζοδρομίων σε κεντρικά σημεία της πόλης, με έντονα προβλήματα και φθορές που δημιουργούν κίνδυνο για τους πεζούς, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Πεντέλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανακατασκευή πεζοδρομίων στα παρακάτω σημεία:

  1. Λ. Παπανδρέου (από την συμβολή των οδών Λ. Παπανδρέου, Π. Τσαλδάρη και Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό Δεληγιάννη) στην Δ.Κ. Μελισσίων.
  2. Λ. Πηγής (από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό 17ης Νοεμβρίου) στην Δ.Κ. Μελισσίων.
  3. Περιμετρικά και επί της πλατείας Νέας Πεντέλης στην Δ.Κ. Νέας Πεντέλης.
  4. Λ. 28ης Οκτωβρίου (από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Προφήτη Ηλία) στην Δ. Κ. Νέας Πεντέλης.
  5. Περιμετρικά και επί της Πλατείας Αγίας Τριάδος στην Δ.Κ. Πεντέλης.
  6. Τοπικές συντηρήσεις πεζοδρομίων σε σημεία τα οποία έχουν υποδειχθεί από δημότες.
  7. Συμπληρωματικές παρεμβάσεις σε σημεία που υπάρχει έντονη φθορά και θα διαπιστωθούν κατά την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών.

Το έργο έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2020, ο χρόνος υλοποίησης θα είναι οκτώ μήνες, η δαπάνη των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 73.585,96 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Πεντέλης, επισημαίνει η διοίκηση.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε:

«Η βελτίωση της καθημερινότητας και της κυκλοφορίας στην πόλη είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του προγράμματός μας. Ξεκινήσαμε τις επισκευές των πεζοδρομίων που χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκαταστήσουμε φθορές που εμποδίζουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στους πεζούς. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τη μεθοδική εργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

»Εκπονούμε και νέα μελέτη που θα αποτυπώνει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία και νέων πεζοδρομίων στην πόλη που θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό μας για καλύτερες συνθήκες περιπάτου και κυκλοφορίας στην πόλη. Στόχος μας είναι μετά τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν τα πεζοδρόμια στην πόλη να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων και άρα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πεντέλης, Άγγελος Παλαιοδήμος, από την πλευρά του, δήλωσε:

«H προτεραιότητα στην ασφαλή κίνηση των πεζών και η βελτίωση της προσβασιμότητας συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

»Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και θα συνεχιστεί με ένα ακόμα μεγαλύτερο έργο ανάπλασης και συντήρησης των πεζοδρομίων της πόλης μας, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, το οποίο ήδη έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2021, η μελέτη του οποίου είναι ήδη σε εξέλιξη.

»Ευχαριστώ θερμά όλους τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας που παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας δίνουν τον καλύτερο του εαυτό, παράγοντας πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet