Δ. Κεχαγιά: Ζητούμε ανάκληση της παραχώρησης της πτέρυγας Μπόμπολα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Ζητούμε ανάκληση της παραχώρησης της πτέρυγας Μπόμπολα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σε συνέντευξή της στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7», η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Πεντέλης αντιτίθενται στα σχέδια για μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στον χώρο της πτέρυγας Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».

Η δήμαρχος στην παρέμβασή της έκανε μία επισκόπηση των ενεργειών που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να γίνουν σαφείς οι θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών, για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συγκλήθηκε και στο οποίο εκδόθηκε, κατά πλειοψηφία, ψήφισμα, το οποίο ζητά, την ανάκληση της απόφασης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, που παραχωρεί τον χώρο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος προτίθεται να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία 100 ανηλίκων από το Αφγανιστάν ηλικίας 16 έως 20 ετών.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, κατέληξε λέγοντας:

«Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους διότι 100 άτομα αυτής της ηλικίας δεν μπορεί να παραμείνουν σε έναν ενιαίο χώρο σαν και αυτόν που προτείνεται. Επιμένουμε και ζητάμε την ανάκληση αυτής της απόφασης διότι ότι ο χώρος αυτός είναι στο κέντρο της πόλης, σε μία περιοχή αμιγούς κατοικίας.

»Σίγουρα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα αυτό που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και προφανώς είμαστε ευαισθητοποιημένοι όλοι.

»Ζητάμε να ενταχθούμε στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης αλλά και της περιφέρειας και να έχουμε πλήρη ενημέρωση. Χωρίς ενημέρωση δεν μπορούμε να έχουμε και εμπιστοσύνη. Άρα θέλουμε γραπτές απαντήσεις και γραπτές δεσμεύσεις από τον κ. Χρυσοχοΐδη, για το περί τίνος ακριβώς πρόκειται, έτσι ώστε και εμείς να μπορέσουμε να συνδράμουμε. Να συνδράμουμε, όμως, έχοντας την πλήρη και σωστή εικόνα. Θα έπρεπε από την αρχή να υπάρχει ενημέρωση στους Δήμους, ώστε να συμμετέχουν στη διαδικασία.

»Αντιπρόταση μπορεί να υπάρξει και θα υπάρξει από την πλευρά μας αρκεί να μας πουν επισήμως τα δεδομένα τα οποία καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet