Δ. Κεχαγιά: Μαζί με τους πολίτες θα λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και με ασφάλεια μέχρι να περάσει η κρίση με τον κορωνοϊό
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Μαζί με τους πολίτες θα λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και με ασφάλεια μέχρι να περάσει η κρίση με τον κορωνοϊό

Ο Δήμος Πεντέλης έγκαιρα πήρε τα κατάλληλα μέτρα, πολλές φορές νωρίτερα από την υπόδειξη των αρχών, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωσή της η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά.

Μάλιστα, ευχαριστεί όλους για την κατανόηση και ιδιαίτερα τους συμπολίτες της που ανταποκρίνονται στην παράκληση του Δήμου και δεν επισκέπτονται το δημαρχείο και το ΚΕΠ, παρά μόνο κατόπιν ραντεβού.

«Φαίνεται ότι για μερικές ακόμα εβδομάδες θα λειτουργούμε κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Ο Δήμος μας προσαρμόζεται κάθε φορά ανάλογα με τις εξελίξεις» τονίζει η κ. Κεχαγιά. 

Επίσης, ενημερώνει ότι:

α) Ο Δήμος ήδη ξεκίνησε την απολύμανση και των δημόσιων χώρων. «Είναι τώρα αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ να κρατάμε καθαρό τον δημόσιο χώρο και γι’ αυτό θα ενταθεί ο καθαρισμός δημοσίων χώρων», λέει χαρακτηριστικά.

β) Ζητεί από όλους τους πολίτες να βοηθήσουν τη δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να έχει την πόλη καθαρή. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο εξής, η υπηρεσία Καθαριότητας θα συλλέγει μπάζα, ογκώδη, έπιπλα και στρώματα ΜΟΝΟ κάθε Τρίτη και Παρασκευή το πρωί, κατόπιν προηγούμενης ηλεκτρονικής (mail [email protected]) ή τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο Δημότη στο 213 2050098, 213 2050099. Καλεί, μάλιστα, τους δημότες να αφήνουν το απόβλητα αυτά το νωρίτερο το βράδυ της Δευτέρας ή της Πέμπτης.
  • Παρακαλεί, επίσης, θερμά τους πολίτες να αποφεύγουν την περίοδο αυτή να αφήνουν στους δρόμους κομμένα κλαδιά και κηπαία υπολείμματα. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο είναι απαραίτητο, τότε βασική προϋπόθεση είναι η προηγούμενη επικοινωνία με το γραφείο Δημότη. 
  • Παρακαλεί θερμά τους συμπολίτες της να τοποθετούν μέσα στους κάδους τα απορρίμματά τους και τα ανακυκλώσιμα υλικά. Υλικά εκτός κάδων, είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

γ) Από σήμερα (Πέμπτη 19/3) στον τηλ. αριθμό 210 8032722, από 8.00 μέχρι 20.00, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες, καθώς και εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο ώστε να εξυπηρετηθούν για όποιο θέμα αντιμετωπίζουν εξαιτίας της παρούσας κρίσης. 

δ) Είναι αυτονόητο ότι οι γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς δεν θα καταβάλλουν τροφεία από 11/3, ημέρα παύσης λειτουργίας των παιδικών σταθμών, μέχρι την επαναλειτουργία τους.

ε) Διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι ο Δήμος για όλη την περίοδο της κρίσης θα δουλεύει αποτελεσματικά. Ήδη τα αιρετά όργανα συγκαλούνται και συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη, ενώ οι περισσότεροι υπάλληλοι στις νευραλγικές θέσεις του Δήμου μπορούν πλέον να εργάζονται με τηλεργασία, επιλύοντας τις δημοτικές υποθέσεις.

«Οι στιγμές που ζούμε είναι πράγματι πρωτόγνωρες. Όμως τα στελέχη της δημοτικής αρχής και οι υπάλληλοι του Δήμου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να προστατεύσουν τους πολίτες από την εξάπλωση του ιού και να τους εξυπηρετήσουν κατά το δυνατό αποτελεσματικότερα. Προκειμένου να γίνει αυτό καλύτερα, θέλουμε τη βοήθεια όλων σας. Κρατάμε τον Δήμο Πεντέλης καθαρό, προστατεύουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, περνάμε αποτελεσματικά την κρίση. Μαζί!» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Κεχαγιά.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ευπαθείς Ομάδες210 8032722Από 8.00 μέχρι 20.00
Για ραντεβού στο Δήμο213 2050007Από 08:30 μέχρι 15:00
Για ραντεβού ΚΕΠ213 2007000Από 07:30 μέχρι 15:00
Γραφείο Δημότη213 2050098 – 9Από 08:00 μέχρι 15:00

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet