Δ. Κεχαγιά: Μεγάλα έργα που έχουν ξεκινήσει θα φέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Μεγάλα έργα που έχουν ξεκινήσει θα φέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Πεντέλης

Συνέντευξη με θέμα τα έργα που υλοποιεί η δημοτική αρχή έδωσε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά στην εκπομπή «Πολιτική Αρτηρία» του ΑΡΤ TV, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαγιάννη και Δήμητρα Κούτρα.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η Δήμητρα Κεχαγιά μίλησε «για τα μεγάλα έργα που έχουν αρχίσει στην πόλη με αιχμή του δόρατος την υπογείωση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης. Η υπογείωση αφορά καλώδια μεταφοράς ρεύματος συνολικού μήκους 115 χιλιομέτρων (δίκτυο μέσης τάσης 34,5 χιλιομέτρων και χαμηλής τάσης, 80,5 περίπου χιλιομέτρων). Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 20,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΕΣΠΑ και κατά 50% από τον ΔΕΔΔΗΕ και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023».

Όπως σημείωσε η Δ. Κεχαγιά, στόχος του έργου είναι η βελτίωση της αισθητικής στην πόλη, ο μηδενισμός των βλαβών, η εξάλειψη κινδύνων διακοπής ρεύματος από πτώσεις δέντρων, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων, η εξάλειψη πιθανότητας πρόκλησης πυρκαγιάς από τους σπινθήρες καλωδίων κ.α. Παράλληλα τα φωτιστικά που θα αντικατασταθούν και θα καλύψουν το 60% και άνω των παλαιών φωτιστικών, θα είναι χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, κάτι που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος για το Δήμο Πεντέλης.

Στη συνέχεια η δήμαρχος Πεντέλης αναφέρθηκε στις δράσεις τις οποίες έχει προβεί ο Δήμος με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο πλαίσιο της εισαγωγής της ηλεκτροκίνησης, με δράσεις όπως:

  • Η προμήθεια 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων,
  • Η δημιουργία σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων,
  • Η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ενοικιαζόμενων ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.

Επίσης, η Δήμητρα Κεχαγιά αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις του Δήμου για την ανακαίνιση και μετατροπή παλαιών κτιρίων του Δήμου από ενεργοβόρα σε πιο φιλικά στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα η δήμαρχος τόνισε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης στα δύο ιδιαίτερα ενεργοβόρα κτήρια του Δήμου το Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο «Παναγιώτης Τριανταφύλλου», έχουν ανατεθεί οι μελέτες για ακόμα τρία κτήρια, ενώ ετοιμάζεται πρόταση για να κατατεθεί στο πρόγραμμα Ηλέκτρα για τα σχολεία της πόλης. Τέλος αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση που έχει λάβει ο Δήμος από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων, του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Πεντέλης και του κτηρίου της Πτέρυγας Μπόμπολα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet