Δ. Κεχαγιά: Με έγκαιρη προετοιμασία και ετοιμότητα ο Δήμος Πεντέλης… άντεξε τον «Μπάλλο»
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Με έγκαιρη προετοιμασία και ετοιμότητα ο Δήμος Πεντέλης… άντεξε τον «Μπάλλο»

«Η καλή προετοιμασία και διαρκής ετοιμότητα του μηχανισμού του Δήμου Πεντέλης ελαχιστοποίησαν τα προβλήματα από την πρόσφατη πρωτοφανή νεροποντή» σημειώνει η δημοτική αρχή.

Όπως σημειώνει πριν την εκδήλωση του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας είχαν καθαριστεί έγκαιρα τα φρεάτια αποχέτευσης ομβρίων, ενώ όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού των φρεατίων και οδοκαθαρισμού, ήταν σε επιφυλακή και έκαναν άμεσες παρεμβάσεις όπου ήταν αναγκαίο κατά το ξέσπασαμ του «Μπάλλου».

Έπίσης, όταν κάποιοι αγωγοί αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ παρουσίασαν σε μερικά σημεία πρόβλημα, κλήθηκε η ΕΥΔΑΠ και αντιμετώπισε τα περιστατικά. «Τέτοιου είδους πρόβλημα προκαλείται από την αυθαίρετη και απερίσκεπτη ενέργεια λιγοστών συμπολιτών να συνδέσουν την αποχέτευση ομβρίων των οικιών τους με το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων» τονίζει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Πεντέλης και η ΕΥΔΑΠ προχωρούν σε συντονισμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας ο Δήμος έκανε χρήση της εφαρμογής για την πολιτική προστασία, Gi-Polis, και ενημέρωνε σχετικά τους πολίτες.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Έχει καταστεί σαφές, ότι οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν με εκδήλωση καιρικών φαινομένων ιδιαίτερης έντασης που δεν υπήρχαν παλαιότερα.  Παρ’ όλα αυτά, στην πρόσφατη κακοκαιρία καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια την πρωτοφανή νεροποντή που έπληξε την Αττική, χάρη στην έγκαιρη προετοιμασία μας, στην καλή μας οργάνωση, αλλά κυρίως χάρη στην αποτελεσματικότητα των στελεχών μας και των εθελοντών μας. Τους συγχαίρω για ό,τι έκαναν και τους ευχαριστώ θερμά για την καθοριστική συμβολή τους στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις όποιες έκτακτες και δύσκολες καταστάσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet