Δ. Κεχαγιά: Όταν μία χούφτα Έλληνες με ελάχιστα εφόδια όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Όταν μία χούφτα Έλληνες με ελάχιστα εφόδια όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φθάνει για μία ακόμη χρονιά, αύριο Τετάρτη, και η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει λίγο από τον χρόνο της και,, απευθυνόμενη στους κατοίκους της πόλης, να υπογραμμίσει τη συμβολική σημασία της συγκεκριμένης εορτής.

Ειδικότερα, η κ. Κεχαγιά αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Αποτείνουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες στο ηρωικό έπος του 1940 και τους πρωταγωνιστές του.

Στρέφουμε το βλέμμα μας 80 χρόνια πίσω.

Όταν μία χούφτα Έλληνες με ελάχιστα εφόδια, μα με γενναιότητα, τόλμη, φιλοπατρία και αλτρουισμό όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα.

Όταν για άλλη μια φορά στην ελληνική ιστορία, γράφτηκαν λαμπρές σελίδες δόξας, από έναν λαό που έχει μάθει να μάχεται «υπέρ βωμών και εστιών» στα βάθη των αιώνων.

Στεκόμαστε με σεβασμό σήμερα μπροστά στην ιστορία, αντλούμε θάρρος και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας μάχες, τις δικές μας προκλήσεις, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το σήμερα και για το μέλλον, απολαμβάνοντας τα 80 συναπτά έτη ειρήνης στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που τόσο δοκιμάζεται από τις συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση μιας πρωτόγνωρης πανδημίας.

Γιορτάζουμε αλλιώς εφέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, πιο λιτά, αλλά με την ίδια πρέπουσα λαμπρότητα και τιμή, καθώς το πατριωτικό μήνυμα της ημέρας εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό και επίκαιρο και μας παροτρύνει:

«Να διατηρούμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και την προσήλωσή μας στις αξίες, τις αρχές και τα συλλογικά οράματα που διαχρονικά συνθέτουν την πιο πολύτιμη παρακαταθήκη του έθνους και του λαού μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet