Δ. Παπακωνσταντίνου: Απόρριψη ΓΠΣ Μελισσίων από το ΣτΕ – Πολλά τα ερωτήματα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Απόρριψη ΓΠΣ Μελισσίων από το ΣτΕ – Πολλά τα ερωτήματα

«Μεγάλη έκπληξη, ύστερα και από περίεργες συμπτώσεις, προκαλεί η γνωμοδότηση του ΣτΕ (Ε’) 24/2021 ότι το σχέδιο δεν προτείνεται νομίμως», όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει:

Μετά τη παρέλευση πέντε ετών, 2014-2019, και αφού έγιναν όλες οι διαδικασίες και πέρασε μέσα από όλες τις επιτροπές της Δημόσιας Διοίκησης ομοφώνως, το προτεινόμενο σχέδιο αναθεώρησης το καλοκαίρι του 2019 έφθασε έτοιμο για υπογραφή στο ΥΠΕΝ. Εκεί αφού παρέμεινε επί 1,5 χρόνο, υπεγράφη και εστάλη στο ΣτΕ μόνον όταν το Δ.Σ. Πεντέλης πήρε την απόφαση να αναθέσει σε μελετητές την ανεύρεση και των κοινωφελών-κοινόχρηστων χώρων.

Τίποτα δεν εμπόδιζε νομικά την έκδοση του Π.Δ. για την αναθεώρηση του ΓΠΣ Μελισσίων, ως είχε επεξεργασθεί-εγκριθεί από τη διοικητική ιεραρχία και προωθηθεί προς υπογραφή από τον ΥΠΕΝ, για να μπορέσει να λειτουργήσει η πόλη και οι πολίτες και συγχρόνως να προχωρά η διαδικασία των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.

Και προφανώς δεν γυρίζουμε στο 2010 όπως δημαγωγικά λέει η δήμαρχος, χωρίς να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων! Απλώς μπαίνουμε σε μια επιπλέον διαδικασία που μπορούσε να είχε προχωρήσει αυτοτελώς και όχι να σταματά τη λειτουργία της πόλης.

Αυτοί που παίρνουν την ευθύνη, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να επιφυλάξουν μια απρόσμενη-δυσάρεστη έκπληξη-ταλαιπωρία για τους πολίτες για απροσδιόριστο χρόνο, το έλαβαν αυτό υπόψιν τους;

Και οι κρίνοντες κρίνονται!

Για εμάς το δικαίωμα του πολίτη στην ισονομία, ισοπολιτεία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του είναι πάνω από όλα και η στάση μας θα είναι υπεύθυνη, στο πλαίσιο που και η δημοτική αρχή συνειδητοποιήσει στην πράξη και όχι στα λόγια τη ρήση της δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα πολεοδομικά-χωροταξικά πρέπει να ενώνουν.

Οι αποφάσεις αυτές απαιτούν σύνθεση, συνεννόηση και ομονόηση προσθέτουμε εμείς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet