Δ. Παπακωνσταντίνου: Οραματικός στόχος μετά τις υπογραφές για το ΝΙΕΝ η δημιουργία του Μεγάλου Πάρκου των Βορείων Προαστίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Οραματικός στόχος μετά τις υπογραφές για το ΝΙΕΝ η δημιουργία του Μεγάλου Πάρκου των Βορείων Προαστίων

«Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τότε που μπήκε στο μυαλό όσων ασχολούνται με τα κοινά στον Δήμο Μελισσίων και σήμερα του Δήμου Πεντέλης ένα όραμα», σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, εξηγώντας ότι πρόκειται για την «ενοποίηση των δασικών εκτάσεων ΝΙΕΝ, Εξοχών Χωροφυλακής και Παπαδημητρίου και η δημιουργία ενός Ενιαίου Πάρκου, ενός πνεύμονα πρασίνου 270 στρεμμάτων, για χρήση  και αναψυχή των πολιτών του Δήμου Πεντελης αλλά και των άλλων Δήμων».

Η είσοδος στο ΝΙΕΝ, συνεχίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «που έρχεται από παλιά, αλλά ωρίμασε μετά το 2016 και ιδιαίτερα τα τελευταία 3 χρόνια και λόγω των προσπαθειών της δημοτικής αρχής Στεργίου, αλλά και διότι βρέθηκαν σε καίριες κυβερνητικές θέσεις συνδημότες μας με ευαισθησία στο περιβάλλον, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία του Μεγάλου Πάρκου».

«Χαιρετίζουμε την υπογραφή της Σύμβασης» 

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

«Άλλωστε επί των ημερών μας ολοκληρώθηκαν οι προπαρασκευαστικές φάσεις, απλώς οι αλλαγές κυβερνήσεων, διοικήσεων, φορέων και δημοτικών αρχών είχαν ως συνέπεια την σχετικά ετεροχρονισμένη υπογραφή.

»Η πόλη, πέραν της καθημερινότητας που είναι σκληρή και δύσκολη στην αντιμετώπισή της, χρειάζεται και έργα οραματικά που όπως αποδείχθηκε και με τους πυλώνες και το ΝΙΕΝ δεν γίνονται σε 9 μήνες. Θέλουν το χρόνο τους.

»Ας σχεδιάσουμε λοιπόν ως Δήμος 3-4 τέτοια μεγάλα έργα. Θα τα σχεδιάσουμε σήμερα, μπορεί να γίνουν σε πέντε χρόνια, μπορεί σε δέκα. Θα γίνουν όμως».

Τέλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας τονίζει ότι «η ζωή είναι μπροστά», ενώ γνωστοποιεί της εξής προτάσεις της παράταξης:

  • Περιφερειακή Πεντέλης συνέχεια της Περιφερειακής Υμηττού.
  • Μετρό στη Ναυτική Βάση.
  • Υπογειοποίηση Λ. Δημοκρατίας στα Μελίσσια.
  • Δημιουργία μεγάλου Αθλητικού Κέντρου.

Για έργα «μεσαίου βεληνεκούς», όπως σημειώνει, η Δημοτική Συμμαχία προτείνει:

  • Απόκτηση Μεγάρου Δουκίσης Πλακεντίας Πεντέλη.
  • Κατασκευή κτιρίων  Παιδικών Σταθμών Ν. Πεντέλη και Πεντέλη.
  • Γήπεδο Ν. Πεντέλης.
  • Ολοκλήρωση ένταξης 3ης – 4ης Γειτονιάς στα Μελίσσια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet