Ειδική Διοικητική Προσφυγή κατά της δημιουργίας λατομείων στο Πεντελικό κατέθεσε ο Δήμος Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ειδική Διοικητική Προσφυγή κατά της δημιουργίας λατομείων στο Πεντελικό κατέθεσε ο Δήμος Πεντέλης

Ειδική Διοικητική Προσφυγή κατέθεσε ο Δήμος Πεντέλης προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, προς τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και προς τη διεύθυνση Λατομείων, Μαρμάρων και Αδρανών Υλικών, και ζητά την κατάργηση της Απόφασης 43321/13.4.2021 του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε η διενέργεια ερευνητικών εργασιών , με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

Ο Δήμος Πεντέλης αντιτάσσεται σθεναρά στην επιχειρούμενη προσπάθεια εξόρυξης μαρμάρων από το Πεντελικό. Είναι αδιανόητο να λειτουργήσει νέο λατομείο στο Πεντελικό, κάτι που σαφώς παραβιάζει τη νομοθεσία  Προστασίας του Πεντελικού. Σήμερα, προσβάλαμε την απόφαση του Συντονιστή για την έγκριση ερευνητικών εργασιών στο Πεντελικό στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Στη διαπαραταξιακή επιτροπή συμφωνήσαμε και σε άλλες πρόσθετες ενέργειες, τις οποίες δρομολογούμε, προκειμένου να επιτύχουμε την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης.

Η θέση μας είναι σταθερή: λέμε ένα μεγάλο «Όχι» στην επιχειρούμενη λήψη Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Λέμε «Ναι» στην αποκατάσταση-ανάπλαση όλων των ανενεργών λατομείων του Πεντελικού. Εργαζόμαστε με σχέδιο για να πετύχουμε και τους δύο μας στόχους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet