Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στην Πεντέλη
Φωτογραφία: koutipandoras.gr
Κοινωνία

Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στην Πεντέλη

Ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση θα αναζητηθούν από τις εισαγγελικές αρχές αναφορικά με τα αίτια των πυρκαγιών στην Πεντέλη και τα Μέγαρα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος για τις φωτιές στην Πεντέλη και στα Μέγαρα.

Στην εκτεταμένη εισαγγελική έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί από εισαγγελικό λειτουργό, θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτίων που προκάλεσαν τις πυρκαγιές.

Η κυβέρνηση από χθες (20/7) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι φωτιές να είναι προϊόν εμπρησμού

Η πληροφορία ότι ξεκινά εισαγγελική έρευνα για να αναζητηθεί το αν οι φωτιές σε Πεντέλη και Μέγαρα ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ήρθε μόλις λίγα λεπτά μετά τη νέα δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το σημείο και η ώρα εκδήλωσης της φωτιάς στην Πεντέλη γεννά ερωτήματα, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό.

Αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χθες (20/7) το απόγευμα, όταν επισκέφθηκε ξανά το συντονιστικό της ΓΓΠΠ, ενώ και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης μίλησε καθαρά για ενδεχόμενο εμπρησμού.

Λίγο νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υποψία εμπρησμού που υπάρχει, λέγοντας ότι ο τόπος και η ώρα εκδήλωσης της φωτιάς στην Πεντέλη γεννά ερωτήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet