Εκδήλωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων
Κοινωνία

Εκδήλωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων

Ενημερωτική εκδήλωση αλληλεγγύης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα διοργανώνει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου 10, πλατεία Αγ. Γεωργίου Μελίσσια).

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

  • Εύη Βουλγαράκη-Πισίνα – δρ. Θεολογίας, Θεολογική Σχολή Αθηνών
  • Νάγια Κομκοτού – αν. δασκάλα στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Ν. Ιωνίας
  • Δημήτρης Αγγελίδης – δημοσιογράφος Εφημερίδα των Συντακτών
  • Στέφανος Γανωτής – εκπαιδευτικός, πρώην συντονιστής στο Κέντρο προσφύγων Μαλακάσας.

Καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων επισημαίνει:

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι ένα από το πιο φλέγοντα της περιόδου, ειδικά στη γωνιά αυτή του κόσμου που ζούμε. Πρόσφατα έγινε πρώτο θέμα της επικαιρότητας και στην περιοχή μας με αφορμή την ανακοίνωση της πρόθεσης των αρμόδιων αρχών να εγκαταστήσουν κάποια ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε κτήρια στα Μελίσσια. Δυστυχώς στην επικαιρότητα βρεθήκαμε και εμείς, οι κάτοικοι της Πεντέλης και των Μελισσίων, αλλά με αρνητικό πρόσημο, εξαιτίας κάποιας μερίδας κατοίκων που – με τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις τους- έδειξαν το χειρότερο πρόσωπο της γειτονιάς μας.

Επειδή είμαστε πεισμένοι ότι αυτές οι ακραίες φωνές δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των ανθρώπων στις γειτονιές μας και πιστεύουμε ότι απαιτείται μια νηφάλια και σοβαρή προσέγγιση στο ζήτημα, με γνώμονα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη:

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για το ζήτημα των προσφύγων, προσπαθώντας να το προσεγγίσει με καθαρή ματιά, χωρίς ιδεοληψίες τόσο στην τοπική του όσο και στη γενικότερη διάστασή του. Καλεσμένοι θα είναι άνθρωποι από τον χώρο της επιστήμης, της εκπαίδευσης και του Τύπου που έχουν
ασχοληθεί με το ζήτημα, έχουν δουλέψει με πρόσφυγες και έχουν ζήσει από κοντά το δράμα του ξεριζωμού τους και τις συνθήκες ζωής τους.

Εκδήλωση αλληλεγγύης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό
από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet