Εκδήλωση ενημέρωσης & νοσηλευτικών δράσεων από το Οικοτροφείο ΨΚΑ Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εκδήλωση ενημέρωσης & νοσηλευτικών δράσεων από το Οικοτροφείο ΨΚΑ Πεντέλης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται αντίστοιχα στις 10 Οκτωβρίου, το Οικοτροφείο ΨΚΑ Πεντέλης της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) διοργανώνει μια εκδήλωση ενημέρωσης και νοσηλευτικών δράσεων.

Το Οικοτροφείο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Άμεση Υποστήριξη Δρομοκαϊτείου» και λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2000 στην Παλαιά Πεντέλη. Αποτελώντας Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης υψηλού βαθμού προστασίας, παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας, υποστήριξης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης σε δεκαπέντε άτομα με ψυχικές διαταραχές (µ.ο. >72 έτη).

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Οικοτροφείου θα βρίσκονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου (17ης Νοεμβρίου 15, Μελίσσια) από τις 10:00 έως τις 13:00 και θα προσφέρουν δωρεάν νοσηλευτικές υπηρεσίες (μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου και οξυμετρίας) σε κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, θα γίνουν ομιλίες και ανοιχτή συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία ατόμων που βρίσκονται στην Τρίτη Ηλικία, καθώς επίσης και συγγενών/ φροντιστών των ατόμων αυτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet